Sute de mii de protestatari au cerut demisia preşedintelui în funcţie al Braziliei, Dilma Rousseff - VIDEO

Autor: Roxana Maciuca Postat la 17 august 2015 40 afişări

Sute de mii de brazilieni au protestat în 18 state din Brazilia pentru demiterea preşedintelui în funcţie, Dilma Rousseff, acuzată de acte de corupţie şi pentru declinul economic al ţării, relatează agenţia de presă germană DPA.

Potrivit portalului de ştiri Globo citat de DPA, mai mult de 405.000 persoane au ieşit în stradă duminică pentru a cere demisia preşedintelui în funcţie al Braziliei, Dilma Rousseff.

Mulţi dintre votanţi o acuză pentru acte de corupţie şi pentru declinul economic al ţării, cel mai mare din ultimii 25 de ani. În Rio de Janeiro, unde au protestat circa 25.000 de oameni, potrivit autorităţilor braziliene, mulţi dintre demonstranţi au scandat pentru condamnarea la închisoare a lui Rosseff şi a fostului preşedinte brazilian, Luiz Inacio Lula da Silva. "Afară cu Dilma şi cu Partidul Muncitorilor", se putea citi pe unele afişe ale protestatarilor.

Dilma Rousseff a solicitat o întrunire de urgenţă a membrilor Guvernului brazilian în urma protestelor masive de duminică.

Mulţi policitieni sunt suspectaţi că ar fi primit beneficii financiare dintr-un scandal de corupţie privitor la contracte de construcţie ale gigantului petrolier Petrobras, principalii acuzaţi fiind membrii Partidului Muncitorilor. Dilma Rousseff a negat orice implicare în acest scandal.

Până în iulie, în ultimele 12 luni, inflaţia a ajuns la o rată de 9,56 de la una de 11,02 din noiembrie 2003, fiind cea mai mare rată a inflaţiei pe o perioadă de 12 luni în Brazilia, ceea ce înseamnă că ţara se confruntă cu o creştere accentuată a preţurilor.

Este cel de-al treilea protest împotriva preşedintei Rousseff de la începutul anului, după ce aproximativ 1,7 milioane de oameni au protestat în martie şi în aprilie. Rousseff a câştigat alegerile parlamentare din octombrie 2010, executându-şi mandatul din ianurie 2011, în timp ce Partidul Muncitorilor se află la conducerea ţării din 2003.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BRAZILIA,
PROTESTE,
DEMITERE
/actualitate/sute-de-mii-de-protestatari-au-cerut-demisia-presedintelui-in-functie-al-braziliei-dilma-rousseff-video-14678263
14678263
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.