Numele personajelor din Game of Thrones sunt tot mai populare în Marea Britanie. Nu este exclus ca în câtiva ani să vorbeşti cu Khaleesi sau Arya pe străzile Londrei

Postat la 18 august 2015 424 afişări

Numele personajelor din Game of Thrones sunt tot mai populare în Marea Britanie. Nu este exclus ca în câtiva ani să vorbeşti cu Khaleesi sau Arya pe străzile Londrei

Serialul HBO, "Game of Thrones", unul dintre cele mai urmărite seriale din istoria postului de televiziune, are o influenţă şi asupra populaţiei din Marea Britanie. Tot mai mulţi copii primesc numele personajelor din "Game of Thrones", conform Oficiului National pentru Statistică al Marii Britanii.

Arya este, de departe, cea mai îndrăgită în Marea Britanie, în 2014 nu mai puţin de 244 de fete au primit acest nume, 53 au fost botezate Khaleesi, 9 Daenerys, 6 Sansa şi 4 Brienne.

La băieţi lupta este mai strânsă între Lannister, Greyjoy şi Stark. Theon şi Tyrion conduc topul cu 18, respectiv 17 denumiri, în timp ce doar 4 bebeluşi au primit numele de Bran şi Sandor.

Provenit din alt univers, Elsa, prinţesa de gheaţă din Frozen, este un nume popular în rândul fetelor, 537 de bebelusi au primit acest nume în 2014.

Încă de la lansare, "Game of Thrones" a devenit un fenomen global şi cel mai iubit serial din istoria HBO. Anul trecut, serialul a fost cel mai căutat produs de televiziune de pe motorul de căutare Google şi cel mai dezbătut serial pe conturile reţelei de socializare Facebook din Statele Unite.

Inspirat din seria de romane "A Song of Ice and Fire", de George R. R. Martin, serialul "Game of Thrones" are o acţiune amplasată într-un regat fictiv, numit Westeros. 

Scriitorul George R. R. Martin a început să lucreze la această serie în 1991, primul volum fiind publicat în 1996. Planificată iniţial ca trilogie, seria cuprinde până în prezent cinci romane publicate şi încă două aflate în stadiul de proiect. Romanele din această serie au fost traduse în peste 20 de limbi, inclusiv în română, şi s-au vândut în peste 15 milioane de exemplare pe plan mondial.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/numele-personajelor-din-game-of-thrones-sunt-tot-mai-populare-in-marea-britanie-nu-este-exclus-ca-in-cativa-ani-sa-vorbesti-cu-khaleesi-sau-arya-pe-strazile-londrei-14678110
14678110
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.