Trump vrea să anuleze dreptul automat la cetăţenie al copiilor de imigranţi născuţi în SUA

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 17 august 2015 136 afişări

Magnatul în domeniul imobiliar Donald Trump, favoritul republicanilor în cursa pentru Casa Albă, afirmă că vrea să pună capăt dreptului automat la cetăţenie al copiilor de imigranţi născuţi în Statele Unite, relatează BBC News online.

Toţi copiii de imigranţi născuţi în Statele Unite - chiar dacă părinţii lor sunt imigranţi ilegali - primesc, potrivit Constituţiei, cetăţenia americană.

Între alte măsuri în domeniul migrării, Trump a subliniat că va scumpi cheltuielile cu obţinerea vizei la frontiera cu Mexicul.

Imigraţia este una dintre temele centrale ale campaniei miliardarului, care candedează pentru a obţine nominalizarea republicană şi a intra astfel în alegerile prezidenţiale de anul viitor.

Imigranţii fără forme legale "trebuie să plece", a declarat Trump pentru postul NBC News.

În opinia sa este necesară o politică dură în domeniul deportărilor, deoarece "există, evident, probe" ale unei legături între infracţiuni de natură penală şi imigranţi care trăiesc ilegal în Statele Unite.

Trump, prezentat de sondaje ca favoritul taberei republicane, a declarat că el i-ar deporta pe toţi imigranţii ilegali şi ar finanţa triplarea numărului ofiţerilor din cadrul serviciului pentru migrare prin eliminarea alocaţiilor bugetare către familiile imigranţilor care trăiesc ilegal în Statele Unite.

El a adăugat că familiile cu copii născuţi în Statele Unite ar putea reveni rapid în ţară, dacă acest lucru este considerat vrednic de către Guvernul american.

"Vom încerca să-i aducem înapoi, rapid, pe cei buni", a declarat Trump. "Vom accelera lucrurile ca oamenii să poată veni înapoi", a adăugat el.

"Oamenii buni se pot întoarce", a subliniat magnatul fără să ofere alte detalii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
TRUMP,
MIGRARE
/actualitate/trump-vrea-sa-anuleze-dreptul-automat-la-cetatenie-al-copiilor-de-imigranti-nascuti-in-sua-14678510
14678510
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.