Hillary Clinton se opune exploatării petrolului în Oceanul Arctic, distanţându-se de Barack Obama

Autor: Mihai Draghici Postat la 19 august 2015 96 afişări

Hillary Clinton, favorită în cursa Partidului Democrat american pentru stabilirea candidatului la preşedinţia SUA, se opune exploatării resurselor petroliere în regiunea arctică, distanţându-se astfel de linia politică a Administraţiei Barack Obama.

La doar câteva ore după ce Administraţia Obama a definitivat planurile de a permite exploatarea resurselor petroliere în Oceanul Arctic, Hillary Clinton a transmis prin Twitter că se opune planurilor.

"Zona arctică este o comoară unică. Ţinând cont de datele existente, riscul demarării procedurilor de exploatare a resurselor petroliere nu merită asumat", a declarat Clinton, potrivit CNN.

În luna mai, Administraţia de la Washington a aprobat o solicitare controversată a companiei Shell privind începerea exploatării zăcămintelor de petrol din largul coastelor statului Alaska, în Oceanul Arctic, în ceea ce este o victorie pentru industria petrolieră şi o înfrângere pentru organizaţiile ecologice. La acea vreme, Hillary Clinton exprima scepticism în legătură cu acest plan.

Luni, Administraţia democrată de la Washington a anunţat definitivarea planului, care prevede activităţi extinse de exploatare a resurselor petroliere în Oceanul Arctic.

Decizia Departamentului american de Interne a generat furia organizaţiilor ecologice care cer de ani de zile blocarea propunerilor de extragere a petrolului din zona Arctică. Un incident de genul poluării produse în 2010 în Golful Mexic ar avea consecinţe grave în Oceanul Arctic. În 2010, o platformă petrolieră - Deepwater Horizon - a explodat în Golful Mexic, omorând 11 muncitori şi generând scurgerea a milioane de barili de petrol în apă.

Compania Shell cerea de ani întregi autorizaţie pentru a exploata zăcăminte în apele reci ale Mării Chukchi, unde specialiştii estimează că sunt 15 miliarde de barili de petrol.

Specialiştii atrag atenţia că Marea Chukchi este unul dintre cele mai periculoase medii pentru extragerea petrolului. Zona este foarte departe de orice aşezare umană, cea mai apropiată staţie a Pazei de Coastă care poate interveni în cazul unui accident fiind la 1.600 de kilometri.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
ARCTICA,
PETROL
/actualitate/hillary-clinton-se-opune-exploatarii-petrolului-in-oceanul-arctic-distantandu-se-de-barack-obama-14680390
14680390
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.