Statul este al tuturor, nu doar al bugetarilor

Postat la 08 iunie 2017 365 afişări

Se majoreaza salariile bugetarilor...nu se majoreaza...oricum aceasta majorare, chiar de la 1 ianuarie viitor este bizara - 9% din PIB, "sustenabil", dupa cum sustine ministrul finantelor.

Statul este al tuturor, nu doar al bugetarilor

Problema Finantelor si a ministrului de resort este ca acest calcul este gresit. Cheltuielile bugetului nu trebuie raportate la PIB, ci la incasarile bugetului. Franta isi permite cheltuieli cu salariile bugetarilor de 9% din PIB pentru ca are incasari la buget echivalent a peste 50% din PIB. Romania nu-si permite 9% din PIB cheltuieli cu salariile pentru ca are incasari totale de 30-31% echivalent PIB.

 

76 de miliarde de lei doar pentru cheltuieli de personal inseamna o treime din veniturile statului (223 mld. lei anul trecut). De aia statul nu gaseste bani sa termine nenorocita aia de autostrada spre Ploiesti; nu are bani de 6 km de autostrada, dar are bani de dublarea salariilor bugetarilor. Nu are bani pentru o centura a Capitalei – o rusine pentru Romania - , dar are bani pentru cine da mai mult din gura.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.