Eturia va depăşi pragul de 10 milioane de euro în 2017

Autor: Georgiana Călin Postat la 07 iunie 2017 173 afişări

În primul trimestru al anului 2017 agenţia de turism Eturia a înregistrat o creştere cu 37% a cifrei de afaceri, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Eturia a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 8 milioane de euro, iar pentru anul acesta estimează că vor depăşi pragul de 10 milioane de euro.

Eturia va depăşi pragul de 10 milioane de euro în 2017

„Pentru anul 2017 estimăm o cifră de afaceri de 11 milioane de euro axată atât pe creşterea în volum a vacanţelor vândute, dar şi pe creşterea adusă de biroul nostru regional deschis recent la Cluj. În primul trimestru al anului 2017 versus aceeaşi perioadă a anului trecut, am înregistrat o creştere de 37% a cifrei de afaceri. Încă de la înfiinţarea Eturia, în anul 2007, am avut creşteri anuale de doua cifre”, a declarat Sorin Stoica, co-proprietar Eturia.

Eturia vinde anual în jur de 2000 de vacanţe, iar cele mai solicitate rămân destinaţiile de plajă precum Thailanda, Maldive, Cuba şi Republica Dominicană. Majoritatea turiştilor români care aleg să călătorească prin intermediul agenţiei de turism Eturia rezervă vacanţe în destinaţii exotice, însă în ultimii doi ani s-au înregistrat creşteri de peste 50% pentru destinaţii de top precum SUA şi Japonia. Românii preferă pachetele all inclusive şi resorturile dotate cu facilităţi complete care să le asigure confortul de care au nevoie în timpul sejurului. Bugetul mediu alocat unui sejur de 8 zile variază între 1.500 şi 2.500 euro/persoană. Cea mai scumpă vacanţă vândută în decursul acestor ani a fost un circuit de o luna în Australia, Noua Zeelandă şi Bali pentru o familie de 4 persoane. Vacanţa în valoare de 70,000 euro a inclus zboruri de linie, transferuri, cazare şi tururi.

Eturia a vândut în cei 10 ani de activitate peste 17.000 de pachete de vacanţă personalizate în destinaţii exotice. Dintre cei peste 28.000 de turişti care au ales serviciile agenţiei Eturia, peste 60% au rămas clienţi fideli. Agenţia de turism a pornit la început cu doar doi angajaţi iar anul acesta a ajuns la un număr de 50 angajaţi în cele 3 puncte de lucru din ţară: Piatră Neamţ, Bucureşti, Cluj. Ofertele sale includ la ora actuală 120 de destinaţii din întreaga lume, cele mai solicitate pentru 2016 fiind Thailanda, Maldive, Cuba, SUA, Japonia, Peru si Republica Dominicana. 

Compania dezvoltă trei direcţii principale  de business: vacanţe personalizate pentru turiştii cu bugete medii de vacanţă, vacanţe cu plecări predefinite create pe principiul celui mai bun tarif şi vacanţe de lux pentru clienţii care doresc destinaţii deosebite. În anul 2016, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 8 milioane de euro, iar creşterea din 2017 se estimeaza la 40%.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.