Staţiunea din România în care stratul de zăpadă este de peste 70 de centimetri

Postat la 19 noiembrie 2018 142 afişări

Stratul de zăpadă din staţiunea Durău măsoară, luni, aproximativ 40 de centimetri, iar în zona înaltă este de peste 70 de centimetri, astfel că salvamontiştii iau în calcul închiderea unor trasee din zona montană a judeţului Neamţ.

Staţiunea din România în care stratul de zăpadă este de peste 70 de centimetri

Potrivit Salvamont Neamţ, cantităţile de precipitaţii, sub formă de zăpadă, căzută în ultimele 12 ore în toată zona montană a judeţului, au depăşit prognozele, astfel că vor fi inspectate traseele de acces spre Vârful Toaca şi Cabana Dochia.

 

„Ninsorile vor continua până în dimineaţa zilei de 21 noiembrie. Imediat după stabilizarea situaţiei, specialişti din cadrul serviciului vor inspecta traseele de acces spre Vârful Toaca şi Cabana Dochia în vederea stabilirii gradului de risc şi eventual necesitatea închiderii unor trasee. Se va monta şi sectorul de plasă de protecţie iar traseul de acces (cel mai sigur şi mai facil) Izvorul Muntelui – Curmătură - Lutul Roşu -Dochia va fi deviat ca în fiecare an în porţiunea terminală pentru a se evita Jgheabul Dochiei, care este predispus la avalanşe”, a transmis, luni, Salvamont Neamţ.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
zapada,
statiune,
romania,
trasee,
neamt

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.