Statele Unite şi Cuba au iniţiat negocieri istorice privind restabilirea relaţiilor diplomatice

Autor: Mihai Draghici Postat la 22 ianuarie 2015 51 afişări

Statele Unite şi Cuba au iniţiat joi negocieri istorice privind restabilirea relaţiilor diplomatice şi redeschiderea ambasadelor, la o zi după discuţii pe tema imigraţiei între cei doi inamici.

Delegaţia americană, condusă de subsecretarul de Stat Roberta Jacobson, şi cea cubaneză, condusă de Josefina Vidal, au obiectivul de a relua relaţiile diplomatice, întrerupte în anul 1961.

Secretarul de Stat american, John Kerry, a declarat marţi că există posibilitatea anulării unei serii de restricţii impuse începând cu anul 1977, menţionând interdicţii de călătorie vizând oficiali şi limitarea personalului diplomatic acreditat.

Delegaţia cubaneză a evocat dificultăţi financiare întâmpinate de secţia consulară cubaneză din Washington ca efect al embargoului american imstituit din anul 1962. În intervalul februarie - mai 2014, secţia consulară a fost nevoită să întrerupă emiterea de paşapoarte din cauza lipsei de acces la conturi bancare.

Majoritatea cetăţenilor americani au salutat decizia din decembrie 2014 privind reluarea relaţiilor diplomatice cu regimul de la Havana, deşi numeroşi republicani au criticat această abordare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
CUBA,
/actualitate/statele-unite-si-cuba-au-initiat-negocieri-istorice-privind-restabilirea-relatiilor-diplomatice-13781659
13781659
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.