Merkel: Deciziile BCE nu trebuie să devieze cursul reformelor în ţările europene

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 22 ianuarie 2015 28 afişări

Deciziile Băncii Centrale Europene (BCE) nu trebuie să devieze cursul reformelor în ţările europene, a declarat joi, la Davos, cancelarul german Angela Merkel, înainte de anunţarea unei decizii istorice de politică monetară a instituţiei, relatează AFP.

"Decizia BCE nu trebuie să abată din drum reformele necesare pentru guvernele europene", a spus Merkel la Forumul Economic Mondial de la Davos.

BCE a menţinut, joi, dobânda de politică monetară la nivelul minim record de 0,05%, în linie cu aşteptările analiştilor, iar preşedintele BCE, Mario Draghi, urmează să anunţe un program de achiziţii de obligaţiuni de până la 1.100 de miliarde de euro, pentru susţinerea economiei zonei euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
MERKEL,
BCE,
/actualitate/merkel-deciziile-bce-nu-trebuie-sa-devieze-cursul-reformelor-in-tarile-europene-13780984
13780984
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.