Kuehne + Nagel şi British American Tobacco extind parteneriatul

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 22 ianuarie 2015 317 afişări

Operatorul logistic Kuehne + Nagel şi producătorul de ţigarete British American Tobacco (BAT) şi-au extins colaborarea prin punerea în aplicare a unei noi soluţii de logistică integrată la nivel global

Noile concepte privind centrul Global Marine şi Air Logistics Service Centre (GMALSC) integrează toate fluxurile globale de transport maritim şi aerian pentru BAT într-un singur punct logistic de control. Spre deosebire de modelele de mărfuri specifice şi geografie

anterioare operate de Kuehne + Nagel, care s-a ocupat de Global Leaf Pool şi cerinţele independente din Asia-Pacific, centrul Global Marine şi Air Logistics Service Centre facilitează acum managementul lanţului de aprovizionare end-toend pentru toate produsele de bază, de intrare şi de ieşire, pe tot globul, prin intermediul unei platforme de informare.

Această platformă permite vizibilitatea mişcării produselor în toate etapele, oferind un sprijin mai bun în luarea deciziilor pentru BAT. Procesele globale standardizate sunt combinate cu cunoştinte locale prin intermediul reţelei aeriene şi maritime la nivel

mondial ale Kuehne + Nagel.

Dave Anderson, Global Head Supply Chain pentru BAT spune: “Prin centrul Global Marine şi Air Logistics Service Centre facem un pas important spre realizarea lanţului nostru de aprovizionare viitor. Serviciul oferit de Kuehne + Nagel este acum complet integrat in Modelul de operare target, oferind cresterea eficientei si flexibilitatii pentru a satisface nevoile de dezvoltare ale afacerii noastre globale."

Tobias Jerschke, Global Head of Integrated Logistics, Kuehne + Nagel a adaugat: “Piata pe care activeaza BAT se schimba foarte rapid. Prin parteneriatul strans si dezvoltarea in continuare a solutiilor centralizate de control Kuehne + Nagel, BAT poate raspunde rapid la noile provocari."

BAT este o companie din industria de tutun la nivel mondial cu branduri vandute in mai mult de 200 de piete, cu peste 57.000 de angajaţi şi peste 200 de branduri in portofoliu. Grupul a generat 5,5 miliarde de lire sterline profit din operatiuni în 2013.

În România, British American Trading, cea mai mare  a înregistrat în 2013 o cifră de afaceri netă de aproape 7 miliarde de lei şi un profit de 473 milioane de lei, în creştere faţă de 2012, când afacerile companiei s-au plasat la 6,9 miliarde de lei. Pe lângă BAT Trading, producătorul de ţigarete mai are o fabrică în Ploieşti (BAT România Investment SRL)  şi un centru de servicii de externalizare (British American Shared Services Europe, BASSE), iar cele trei entităţi au împreună în jur de 2.000 de angajaţi.

Cu aproximativ 63.000 de angajati in 1000 de locatii in peste 100 de tari, grupul Kuehne + Nagel este unul din liderii mondiali a companiilor logistice.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/kuehne-nagel-si-british-american-tobacco-extind-parteneriatul-13780252
13780252
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.