STAREA VICTIMELOR de la Colectiv - Mai sunt 71 de răniţi în spitale, 17 în stare critică şi gravă. 29 de pacienţi, în spitale din afara ţării

Postat la 11 noiembrie 2015 259 afişări

Ministerul Sănătăţii informează că, miercuri, în spitalele din Capitală mai sunt internate 71 dintre victimele incendiului din Colectiv, din care 17 în stare critică şi gravă.

Situaţia pe fiecare unitate sanitară se prezintă astfel:

Spitalul de Arşi -14 pacienţi

Spitalul Bagdasar Arseni - 13 pacienţi

Spitalul Grigore Alexandrescu - 6 pacienţi

Spitalul Sfântul Ioan - 5 pacienţi

Spitalul Elias - 6 pacienţi

Spitalul Militar Central - 7 pacienţi

Spitalul Sfântul Pantelimon- 2 pacienţi

Spitalul de Urgenţă Floreasca - 5 pacienţi

Spitalul Universitar- 8 pacienţi

Spitalul Dimitrie Gerota- 2 pacienţi

Spitalul Agrippa Ionescu - 2 pacienţi şi Spitalul CC Iliescu - un pacient trasfertat de la Elias.

În unităţi sanitare din străinătate au fost transferate 36 de persoane, astfel: 

În Austria - două persoane în stare stabilă 

Franţa - o persoană

Belgia - 8 persoane în stare stabilă (toate programate în această săptămână la intervenţii chirurgicale)

Olanda - 8 persoane, dintre care două au decedat, iar şase sunt în stare stabilă 

Germania - 4 persoane (două persoane care au plecat pe cont propriu şi două transferate de Ministerul Sănătăţii)

Marea Britanie - 9 persoane, dintre care trei au decedat şi şase sunt în stare stabilă,

Norvegia - o persoană stabilă

Israel - trei persoane, dintre care una a decedat.

În urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar pe dum spre spital a mai murit o persoană. În 12 zile de la tragedie au decedat alte 23 de persoane, numărul victimelor ajungând, miercuri, la 50. Alte aproximativ 150 de persoane au fost rănite şi internate în spitale.


EVOLUŢIA VICTIMELOR, MARŢI, 10 NOIEMBRIE

UPDATE 13:55 Spitalul Floreasca: Şase dintre răniţi sunt în stare foarte gravă

 Şase dintre tinerii răniţi în incendiul din Colectiv sunt în stare foarte gravă la Spitalul Floreasca, având probleme pulmonare, arsuri, dar şi traume în urma lovirilor, iar dintre ei unii ar putea fi transferaţi în străinătate, însă în zilele următoare, a declarat medicul Ioana Grintescu.

Şefa Secţiei de anestezie terapie intensivă (ATI) din Spitalul Floreasca, Ioana Grintescu, a declarat, marţi, că sunt şase pacienţi în stare foarte gravă, toţi având probleme pulmonare foarte grave, în urma leziunilor toracice şi a arsurilor de căi aeriene superioare. De asemnea, aceştia au arsuri pe suprafaţa corupului, iar unii prezintă şi traume, în urma unor loviri, ca de exemplu fracturi de stern.

Întrebată dacă aceşti pacienţi pot fi transferaţi la spitale din străinătate, Grintescu a răspuns că unii ar putea fi transferaţi în zilele următoare, pentru că deocamdată transportul lor ar reprezenta un risc.

"În momentul acesta s-a făcut o evaluare extrem de exactă şi cred că unii dintre ei vor putea fi transferaţi în zilele care urmează, pentru că acum, în acest moment, sunt foarte grav. Au rămas cei mai gravi, care au problemele pulmonare, instabilitatea respiratorie, verntilatorie, cei care nu îşi fac schimburile gazoase bine şi este un risc pentru oricine să îi transporte", a spus şefa Secţiei ATI.

Ea a mai precizat că unii pacienţi de la Floreasca ar putea fi transferaţi în Germania şi Franţa, arătând totodată că nici în aceste ţări nu sunt multe locuri pentru arşi.

"Se colaborează cu o echipă de francezi şi vor decide unde anume. Vom decide indicaţia de transfer împreună, dar unde anume stabilesc ei, pentru că nici în aceste ţări locurile de arşi nu sunt la dispoziţie. În fiecare ţară sunt locuri puţine de arşi şi le utilizează cu mare înţelepciune, au o economie specială în a atribui paturile", a spus Grintescu.

Ea a mai spus că medicii de la ATI stau de zece zile lângă pacienţii răniţi în incendiu, deşi sunt puţini şi fac faţă destul de greu.

"Sigur că pare o muncă extraordinar de grea şi este o muncă grea, pentru că noi suntem puţini şi facem faţă destul de greu acestei avalanşe de ore în care trebuie să stăm la capul acestor bolnavi extrem de gravi, pentru că au rămas aici bolnavi extrem de gravi. Dar nu ne plângem şi suntem bucuroşi când vine o delegaţie de oaspeţi, şi colegi până la urmă, pentru că putem să schimbăm păreri", a mai spus Grintescu.

Medicul a mai răspuns la întrebările jurnaliştilor că la Floreasca este în continuare internat unul dintre membrii formaţiei Goodbye to Gravity, basistul Alex Pascu.

UPDATE 12:00 - 76 de persoane mai sunt în spitale din Capitală, 24 în stare critică şi gravă

Potrivit datelor Ministerului Sănătăţii (MS), marţi dimineaţă erau internaţi în spitale din Capitală 76 de răniţi, dintre care la Spitalul de Arşi 15 pacienţi, la Spitalul "Bagdasar-Arseni" - 15, la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" - 6, la Spitalul "Sfântul Ioan" - 5, la Spitalul Elias - 7, la Spitalul Militar Central - 7, la Spitalul "Sfântul Pantelimon" - 2, la Spitalul Floreasca - 6, la Spitalul Universitar de Urgenţă - 8, la Spitalul Gerota - 3 (un pacient a revenit în 5 noiembrie pentru că nu se simţea bine), la Spitalul SRI "Agrippa Ionescu" - 2.

Alţi 34 de răniţi în incendiul din Colectiv au fost transferaţi în unităţi sanitare din străinătate, dintre care patru au decedat.

Datele pentru fiecare unitate sanitară din ţară:

Spitalul de Arşi – 15 pacienţi internaţi

Spitalul Bagdasar Arseni – 15 pacienţi internaţi

Spitalul Grigore Alexandrescu – 6 pacienţi internaţi

Spitalul Sfântul Ioan – 5 pacienţi internaţi

Spitalul Elias – 7 pacienţi internaţi

Spitalul Militar Central – 7 pacienţi internaţi

Spitalul Sfântul Pantelimon – 2 pacienţi internaţi

Spitalul de Urgenţă din Bucureşti – 6 pacienţi internaţi

Spitalul Universitar – 8 pacienţi internaţi

Spitalul Dimitrie Gerota – 3 pacienţi internaţi

Spitalul Agrippa Ionescu – 2 pacienţi internaţi

Pacienţi transferaţi în unităţi sanitare din afara ţării:

Austria – 2 persoane în stare stabilă

Belgia – 8 persoane în stare stabila

Olanda – 8 persoane, din care 2 decese şi 6 persoane în stare stabila

Germania – 2 persoane care au plecat pe cont propriu  şi sunt în curs de stabilire a locaţiilor în care se află

Marea Britanie – 9 persoane, din care 1 deces şi alte 8 persoane în proces de evaluare medicala

Norvegia – 1 persoană stabila

Israel – 3 persoane, din care 1 deces, o persoană în stare stabila şi 1 persoană în stare instabilă

Elveţia – 1 pacient


EVOLUŢIA VICTIMELOR, LUNI, 9 NOIEMBRIE

Numărul pacienţilor internaţi în urma incendiului din clubul Colectiv a ajuns, luni seara, la 71, dintre aceştia 14 fiind în stare critică şi şapte în stare gravă.

Ceilalţi 50 de răniţi sunt staţionari.

Întrebat dacă poate estima câţi pacienţi ar mai putea pleca la tratament în străinătate, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Dorel Săndesc a spus că decizia aparţine medicilor din străinătate.

"În această seară avem o nouă întâlnire cu medici din Germania şi din Franţa, vom vedea dacă aceştia vor decide transferul în străinătate al altor pacienţi. De fiecare dată decizia plecării la tratament în străinătate a răniţilor din incendiul din clubul Colectiv a aparţinut medicilor străini, aceştia cunoscând exact starea pacienţilor, dar şi condiţiile din propriile spitale", a explicat secretarul de stat.

În urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar pe dum spre spital a mai murit o persoană. În zece zile de la tragedie au decedat alte 20 de persoane, numărul victimelor ajungând, luni, la 47.

Alte aproximativ 150 de persoane au fost rănite şi internate în spitale din Capitală. Dintre acestea, 35 au fost transportate spre unităţi sanitare din străinătate, însă patru au decedat.

Luni seara a murit un rănit internat la Spitalul de Arşi.

UPDATE 14:59 -Spitalul de Arşi: Trei pacienţi sunt în continuare în stare critică şi alţi doi în stare gravă

Trei dintre pacienţii internaţi în Spitalul de Arşi după incendiul din clubul Colectiv sunt în continuare în stare critică şi alţi doi sunt în stare gravă, dar cu evoluţie bună, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, dr. Adrian Stănculea.

"După toate transferurile şi evenimentele neplăcute din weekend, am mai rămas cu trei bolnavi în stare critică şi doi bolnavi în stare gravă. Evoluţia celor doi bolnavi sperăm să fie bună, par a se îndrepta spre bine, mai au nişte etape de trecut până li se vindecă arsurile şi sperăm că vor fi bine", a spus dr. Adrian Stănculea.

El a precizat că dintre cei trei pacienţi aflaţi în stare critică, unul este foarte grav, unul mediu şi un altul ar putea avea o evoluţie gravă, adică ar putea să treacă de etapa critică. "Poate vom reuşi să îl desprindem de ventilator. Vom vedea", a precizat Stănculea.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Arşi a adăugat că deocamdată nu sunt noi informaţii privind alte transferuri, dar o altă echipă de medici străini ar putea ajunge luni.

Medicul a mai spus că Spitalul de Arşi a primit de la Ministerul Sănătăţii kituri pentru intoxicaţia cu cianuri.

"Această intoxicaţie cu cianuri nu a părut foarte manifestă, pentru că acolo este un întreg mecanism care ar trebui să se regăsească: nişte dozări care nici la noi, nici la alte spitale, nu au apărut ca fiind mari. Deci nu au existat nişte semne de intoxicaţie cu cianură la bolnavi, la momentul venirii, aşa că utilitatea acelui kit, la acel moment, mi-e greu să o definesc. (...) Mi-e greu să vorbesc de utilitatea lui de la început, pentru că noi ne-am confruntat cu asemenea intoxicaţii şi nu au fost semnele unei intoxicaţii severe cu cianuri", a precizat Stănculea.

Precizările au fost făcute după ce presa a scris că, după incendiul din clubul Colectiv, spitalele nu aveau în dotarea standard antidotul împotriva intoxicaţiilor cu fum. Cyanokit, un medicament aprobat în UE din 2007, este folosit în cazul intoxicărilor cu cianuri, în cazul victimelor care au inhalat sau au fost expuse tegumentar fumului toxic rezultat din incendiile izbucnite în spaţii închise. Pe site-ul companiei producătoare, indicaţia este ca acest medicament să fie administrat cât mai repede cu putinţă. Medicamentul este un tratament-standard în SUA, Marea Britanie sau Franţa, în cazurile de intoxicări cu fum.

Toate cele 26 de persoane care au decedat în seara tragediei din clubul Colectiv aveau în sânge monoxid de carbon şi acid cianhidric în doză toxică, iar la 18 dintre acestea, concetraţiile erau peste valorile letale, potrivit rezultatelor analizelor toxicologice efectuate de INML.

UPDATE 14:38 -Spitalul Elias: 7 pacienţi mai sunt internaţi, 4 la Terapie Intensivă, 2 în stare gravă

Spitalul Elias mai are internate şapte persoane rănite în incendiul din Colectiv, patru sunt la secţia de Terapie Intensivă, dintre care doi în stare gravă, intubaţi şi ventilaţi mecanic, a declarat, luni, managerul unităţii sanitare, profesor dr. Doina Dimulescu.

Luni, la spitalul nostru mai sunt internaţi şapte pacienţi. Dintre aceştia, trei sunt în secţia de Chirurgie Plastică, au evoluţie favorabilă şi doar unul dintre ei va necesita intervenţie chirurgicală de grefare. În secţia de Terapie Intensivă se mai află patru pacienţi, dintre care doi în stare gravă, traheostomizaţi şi ventilaţi mecanic", a spus profesor dr. Doina Dimulescu.

Managerul Spitalului Elias din Capitală a precizat că unul dintre pacienţii aflaţi în stare gravă era selecţionat pentru a fi transferat într-un spital din Norvegia, însă, în cursul zilei de duminică, "performanţele sale respiratorii s-au deteriorat semnificativ".

"Din acest motiv, pentru siguranţa pacientului, împreună cu echipa medicală de transport s-a hotărât renunţarea la deplasare, urmând ca reevaluările ulterioare să stabilească dacă va putea suporta, la un moment dat, transportul", a mai spus medicul.

Doina Dimulescu a adăugat că pacienţii fără probleme respiratorii evoluează favorabil şi unul dintre ei va fi supus luni intervenţiei chirurgicale.

"Prognosticul rămâne rezervat pentru bolnavii din Terapie Intensivă", a mai spus dr. Doina Dimulescu.

UPDATE 13:15 - Spitalul Floreasca: Sunt internaţi 6 pacienţi, toţi în stare foarte gravă

Şase persoane rănite în incendiul din clubul Colectiv sunt în continuare internate în Spitalul Floreasca, toate fiind în stare foarte gravă, la Terapie Intensivă, a declarat, luni, medicul Raluca Moldoveanu.

În total, au rămas internaţi la noi, pe secţia de Terapie Intensivă, şase pacienţi în stare foarte gravă", a spus dr. Raluca Moldoveanu.

Reprezentantul Spitalului de Urgenţă Floreasca din Capitală a precizat că deocamdată nu se ştie dacă dintre cei şase răniţi va mai fi transferat cineva în străinătate.

Printre cei zece pacienţi transferaţi duminică la spitale din Marea Britanie este şi Cristian Daniel Mitroi, care după incendiul din Clubul Colectiv a fost internat la Spitalul Floreasca. Tot de la Spitalul Floreasca a fost transferat, duminică, într-un spital din Israel, Cătălin Mircea Ilniţchi.

UPDATE 12:20 - Spitalul "Bagdasar": 10 pacienţi sunt la Terapie Intensivă, 2 în stare critică, dar stabilă

Spitalul "Bagdasar-Arseni" mai are în secţia de Terapie Intensivă 10 persoane rănite în incendiul din Colectiv, dintre care două sunt în stare critică, dar stabilă, iar alţi cinci pacienţi sunt în secţia de Chirurgie Plastică, a declarat, luni, managerul unităţii sanitare, dr. Bogdan Păltineanu.

Managerul Spitalului "Bagdasar-Arseni" a spus că pentru unul dintre pacienţi s-a încercat transferul într-o clinică din străinătate, însă starea acestuia s-a agravat, astfel că a fost readus la Terapie Intensivă.

"S-a încercat transferul într-o clinică din străinătate, dar starea s-a agravat rapid, motiv pentru care s-a renunţat la transfer, persoana fiind readusă la Terapie Intensivă. Cele două persoane în stare critică nu ar trebui transferate, există un risc major la mutarea din secţie, dar dacă se va decide acest lucru, noi nu ne putem opune", a precizat dr. Bogdan Păltineanu.

Doctorul Andrei Mircea Carantino a declarat că pentru unul dintre cei cinci pacienţi internaţi la Secţia de Chirurgie Plastică se ia în calcul externarea.

"Nu ne grăbim să-i externăm, pentru că nu vrem să apară probleme de sănătate. Mai întâi ne vom asigura că evoluţia este bună", a spus dr. Carantino.

UPDATE 10:50 - Spitalul Militar: Toţi cei şapte pacienţi rămaşi internaţi sunt în secţia de Chirurgie, în stare bună

Toţi cei şapte pacienţi răniţi în incendiul din clubul Colectiv care mai sunt internaţi la Spitalul Militar sunt în secţia de Chirurgie Plastică, în stare bună, staţionară şi se pot alimenta, a declarat, luni, managerul unităţii sanitare, colonel medic Florentina Radu-Ioniţă.

"Avem şapte pacienţi care sunt toţi pe secţia de Chirurgie Plastică, sunt staţionari, au fost grefaţi, pansaţi, continuă pansamentele. Toţi pacienţii care sunt pe Chirurgie Plastică se pot alimenta cu aliment specifice, au o stare generală bună. Asta este partea bună a lucrurilor", a spus directorul general al Spitalului Militar Central.

De asemenea, toţi cei cinci pacienţi care au fost transferaţi de la Spitalul Militar Central la unităţi sanitare din Olanda, Austria şi Marea Britanie sunt în stare staţionară, a mai spus colonel medic Florentina Radu-Ioniţă.

UPDATE 10:50 - Jurnalista Teodora Maftei a murit la clinica din Israel, numărul persoanelor decedate a ajuns la 46

Jurnalista şi fotografa Teodora Maftei a murit la clinica din Israel, unde a fost transferată săptămâna trecută, numărul persoanelor care au decedat în urma incendiului din clubul Colectiv ajungând la 46.

Surse medicale au declarat, pentru MEDIAFAX, că Teodora Maftei a decedat la clinica din Israel unde a fost transferată săptămâna trecută.

După incendiul din clubul Colectiv, Teodora Maftei (36 de ani), editor la Pro TV, a fost internată la Spitalul de Arşi din Capitală, în stare critică, cu arsuri pe mare suprafaţă din corp şi cu arsuri de căi respiratorii.

În 4 noiembrie, Teodora Maftei a fost transferată la Spitalul Hadassah Medical Center din Ierusalim, conform Intermedicas.

UPDATE 10:00 - 83 de răniţi mai sunt în spitale din Capitală, 15 în stare critică, 6 în stare gravă

În spitalele din Capitală sunt internate, luni, 83 de persoane rănite în incendiul din clubul Colectiv, dintre care 15 sunt în stare critică, şase în stare gravă şi 61 sunt stabilizaţi.

Dintre cei 83 de răniţi, la Spitalul de Arşi sunt 17 pacienţi, la Spitalul "Bagdasar-Arseni" - 16, la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" - 6, la Spitalul "Sfântul Ioan" - 6, la Spitalul Elias - 8, la Spitalul Militar Central - 7, la Spitalul "Sfântul Pantelimon" - 2, la Spitalul Floreasca - 6, la Spitalul Universitar de Urgenţă - 10, la Spitalul Gerota - 3 (un pacient a revenit în 5 noiembrie pentru că nu se simţea bine), la Spitalul SRI "Agrippa Ionescu" - 2, potrivit ultimelor date, transmise luni dimineaţă.

În urma incendiului din clubul Colectiv, din 30 octombrie, au decedat 45 de persoane şi alte aproximativ 150 au fost rănite şi internate în spitale din Capitală.

Dintre pacienţii internaţi în spitale din Capitală, 35 au fost transportaţi spre unităţi sanitare din străinătate, însă trei au decedat. Ultimul a fost bateristul trupei Goodbye to Gravity, Bogdan Enache, care murit, duminică seară, după ce a intrat în stop cardiorespirator în aeronava care îl transporta la o clinică din Elveţia şi care a fost întoarsă din drum. Alţi doi răniţi au decedat sâmbătă, după ce au ajuns în Olanda.

UPDATE 09:50 - Arafat: Toţi cei zece răniţi au ajuns cu bine în Marea Britanie şi Norvegia

Toţi cei 10 răniţi în incendiul din Colectiv care au fost transferaţi duminică au ajuns cu bine în Marea Britanie şi Norvegia, medicii din Londra care i-au aşteptat la aeroport fiind impresionaţi de modul în care au fost transportaţi, a declarat luni pentru MEDIAFAX secretarul de stat Raed Arafat.

"Am avut câţiva pacienţi în stare critică, dar nu au fost probleme pe durata transportului. Toţi au ajuns cu bine, iar medicii de la Londra care i-au aşteptat la aeroport au fost impresionaţi de felul în care au fost transportaţi. Este un nou standard pentru transportul aerian al pacientului ars în stare critică, au spus medicii englezi", a declarat secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat.

Dintre pacienţii transferaţi duminică de la spitale din ţară în unităţi sanitare, cei aflaţi în stare critică au rămas toţi în Marea Britanie, a mai spus secretarul de stat.

Raed Arafat a precizat că luni are înâlnire cu alte echipe de doctori din Germania şi Franţa, pentru a se stabili dacă alţi răniţi vor putea fi transportaţi în străinătate sau rămân să îi îngrijească în ţară.

Potrivit unor surse medicale, în Marea Britanie au fost transferaţi duminică, cu aeronava NATO, în jurul orei 23.00, Alexandru Olivian Olteanu şi Elena Niţu - de la Spitalul de Arşi, Iulian Rob, Vlăduţ Roberto şi Tudor Golu - de la Spitalul Universitar de Urgenţă, Corina Gabriela Ioniţă - de la Spitalul Elias, Cristian Răducanu şi Costin Dumitrache - de la Spitalul Militar, Cristian Daniel Mitroi - Spitalul Floreasca, iar în Norvegia a ajuns Marius Frăţoaica - de la Spitalul Bagdasar-Arseni.

Tot duminică, la ora 17.00, a fost transferat spre un spital din Israel Cătălin Mircea Ilniţchi, care era internat la Spitalul Floreasca.

EVOLUŢIA VICTIMELOR ÎN PRIMA SĂPTĂMÂNĂ DUPĂ INCENDIU POATE FI CONSULTATĂ AICI

Urmărește Business Magazin

/actualitate/starea-victimelor-de-la-colectiv-mai-sunt-71-de-raniti-in-spitale-17-in-stare-critica-si-grava-29-de-pacienti-in-spitale-din-afara-tarii-14882826
14882826
comments powered by Disqus

ALEPH STORY: Pentru ce se îndatorează România. O discuţie cu Cristian Hostiuc, Ziarul Financiar şi Bogdan Nicolae, Aleph News

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.