Starea traficului în ţară şi restricţii de circulaţie

Postat la 29 ianuarie 2012 25 afişări

Traficul rutier a fost reluat, duminică, pentru toate categoriile de autovehicule pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, informează Poliţia Română.

Întrucât, pe mai multe porţiuni, partea carosabilă este acoperită cu zăpadă bătătorită şi gheaţă, conform prevederilor legale viteza de deplasare nu poate depăşi 50 km/h. Pentru prevenirea accidentelor rutiere şi a blocajelor de trafic, poliţiştii rutieri asigură respectarea acestei limite de de viteză cu ajutorul aparaturii radar.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române aminteşte că unele sectoare ale unor drumuri naţionale care străbat zone montane sunt închise pe perioada iernii, în fiecare an. Cele mai importante sunt DN7C-Transfăgărăşan între Piscu Negru şi Bâlea-Cascadă, DN7A între Groapa Seacă şi Obârşia Lotrului şi DN67C Curpăt - Rânca.

Poliţia anticipează că pe DN1, pe Valea Prahovei, vor începe să se formeze coloane de maşini după ora prânzului, însă cel mai aglomerat va fi la lăsarea serii, când turiştii vor părăsi pârtiile în număr mare şi se vor îndrepta spre casă. De aceea, automobiliştilor care doresc să ajungă din Braşov în Ploieşti (şi invers) Poliţia le reaminteşte ruta alternativă DN1A Săcele - Cheia - Vălenii de Munte - Ploieşti.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis sâmbătă o atenţionare, valabilă până în data de 3 februarie, conform căreia în Moldova, Muntenia, Oltenia, Dobrogea, Transilvania şi Maramureş vremea va fi geroasă, mai ales în cursul nopţilor şi al dimineţilor, astfel încât temperaturile minime se vor încadra pe arii extinse între -25 si -15 grade, iar cele maxime diurne vor fi negative.

Având în vedere că pot întâlni porţiuni de carosabil acoperit cu polei, Poliţia le recomandă conducătorilor auto să conducă cu viteză adaptată şi să mărească distanţa în mers între autovehicule.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/starea-traficului-in-tara-si-restrictii-de-circulatie-9186161
9186161
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.