Spotify se lansează azi la Bursa din New York, valoarea iniţială a acţiunii este 132 de dolari

Postat la 03 aprilie 2018 61 afişări

Acţiunile Spotify vor fi tranzacţionate public pentru prima oară marţi, când compania debutează pe bursa din New York. Cotarea Spotify, cu o valoare de piaţă de 20 de miliarde de dolari, este neconvenţională: nu emite acţiuni noi, relatează BBC. Preţul de pornire: 132 de dolari/acţiune.

Spotify se lansează azi la Bursa din New York, valoarea iniţială a acţiunii este 132 de dolari

Deşi nu emite acţiuni noi, cele deţinute de investitorii privaţi ai firmei vor fi disponibile, iar unii analişti prevăd că listarea va accelera Spotify în cursa spre profitabilitate.

Ceea ce reprezenta o mică platformă muzicală suedeză a crescut rapid în ultimii ani, adăugând milioane de utilizatori la serviciul său gratuit şi convertindu-i pe mulţi la serviciul de abonament profitabil, potrivit BBC.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.