Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Bihor a accesat un proiect european de peste 22 mil. lei pentru modernizarea compartimentului terapie intensivă neonatală din cadrul maternităţii

Autor: Laurentiu Cotu Postat la 26 februarie 2024 1590 afişări

Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Bihor a accesat un proiect european de peste 22 mil. lei pentru modernizarea compartimentului terapie intensivă neonatală din cadrul maternităţii

Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Bihor, aflat în subordinea primăriei Oradea, a accesat un proiect european de aproape 22,2 mil. lei (4,5 mil. euro), fără TVA, finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), ce prevede modernizarea compartimentului terapie intensivă neonatală din cadrul maternităţii.

Prin acest proiect se va realiza dotarea cu 5 paturi noi de terapie intensivă neonatală, împreună cu aparatura medicală aferentă, dotarea a 5 paturi de terapie intensivă neonatală existente în compartimentul de terapie intensivă neonatală cu aparatură medicală şi dotarea compartimentului de terapie intensivă neonatală cu aparatură medicală de screening.

O parte importantă a proiectului o constituie centrul de training şi formare în domeniul neonatologiei, potrivit unui comunicat de presă transmis de primăria Oradea. Centrul va avea o suprafaţă utilă de 253,12 mp şi va fi amenajat la subsolul clădirii Policlinicii (Calea Clujului, nr. 50). Acesta va fi dotat  cu trei săli de simulare, o cameră de control şi o sală de curs.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.