LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Pariul pe turismul românesc

Spitalul Grigore Alexandrescu a rămas fără ambulanţă funcţională pentru transportul pacienţilor

Autor: Cosmin Pirv Postat la 15 martie 2021 75 afişări

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Capitală a rămas fără ambulanţă funcţională pentru transportul medical al copiilor. Unitatea medicală are în acest moment doar o ambulanţă veche, din 2007, care necesită reparaţii.

Spitalul Grigore Alexandrescu a rămas fără ambulanţă funcţională pentru transportul pacienţilor

„Cel mai mare spital pentru copii din România, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii <Grigore Alexandrescu>, are nevoie de o ambulanţă, pentru a putea efectua transferul medical al copiilor care necesită intervenţie. În acest moment, unitatea medicală are la dispoziţie doar o ambulanţă veche, din 2007, care necesită reparaţii\”, a transmis Salvaţi Copiii România printr-un comunicat.

Organizaţia a lansat un mecanism de strângere de fonduri pentru o ambulanţă dotată special pentru pediatrie. Celelalte patru ambulanţe aflate în dotarea spitalului nu sunt funcţionale şi urmează a fi casate, neexistând pentru ele piese de schimb.

Costul unei ambulanţe care să transporte copiii care au nevoie de intervenţie medicală este în jur de 77.290 de euro.

Spitalul „Grigore Alexandrescu” dispune de 10 secţii clinice şi numeroase compartimente medicale, 19 departamente însoţitoare şi 17 ambulatorii de specialitate. Anual, sunt realizate peste 200.000 de consultaţii şi sunt internaţi peste 30.000 de copii cu vârste între o zi şi 18 ani, iar peste 60% dintre cazuri constituie urgenţe medico-chirurgicale. Media zilnică a pacienţilor care se prezintă la spital pentru numeroase probleme este de 600 de copii, variind de la malformaţii congenitale până la traumatisme.

Organizaţia Salvaţi Copiii anunţă că, în 2021, a extins programul de combatere a mortalităţii infantile şi în secţiile de pediatrie din spitalele din ţară, afectate de o subfinanţare acutizată în contextul pandemiei.

„Primele intervenţii de urgenţă au fost făcute în judeţul Mureş, la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş şi Spitalul Clinic de Urgenţă Mureş, în valoare totală de 150.000 euro, în Bucureşti, la Maternitatea Bucur, în valoare de 30.000 de euro şi în judeţul Mehedinţi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta-Turnu Severin, în valoare de 10.000 de euro. În prima parte a anului 2021, vor fi dotate 10 unităţi medicale, cu aparatură în valoare de 1.000.000 de euro”, se arată în comunicat.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
spital,
grigore alexandrescu,
ambulanţă

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.