”Speranţa” politicii europene se confruntă cu prima sa criză: Cum face faţă Macron propriului scandal "Watergate"

Postat la 28 iulie 2018 164 afişări

Un scandal care are în prim plan o gardă de corp a lui Emmanuel Macron ar putea distruge reputaţia preşedintelui francez, relatează CNBC.

”Speranţa” politicii europene se confruntă cu prima sa criză: Cum face faţă Macron propriului scandal "Watergate"

În timpul protestelor de pe 1 mai, unul dintre membrii gărzii de corp a preşedintelui, Alexandre Benalla a fost surprins într-un video cum agresa protestatarii şi brusca o femeie.

Benalla purta un vizor şi o cască a poliţiei, dar rolul său era să observe poliţia în acţiune.

La câteva zile dupa incident, Benalla a fost suspendat din poziţie, dar nu a fost demis decât după ce a fost indentificat de ziarul Le Monde.

Macron nu a dat nici o declaraţie publică cu referire la incident, fapt pentru care a fost criticat. Macron a agravat situaţia după ce le-ar fi spus miniştrilor săi că „rivalii săi pot veni după el dacă îndrăznesc”

„Macron se comportă ca un copil, nu ca un om de stat”, le-a spus Thomas Guenole, analist politic la Sciences Po, celor de la CNBC.

„Imaginea de lider puternic, creată de Macron, a fost avariată de refuzul acestuia de a confrunta presa şi rivalii cu privire la acest subiect”, a adăugat analistul politic.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.