Marele recif din farfurie

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 28 iulie 2018 54 afişări

De ce să arunci deşeurile dacă le poţi găsi o întrebuinţare este o întrebare pe care şi-o pun tot mai multe organizaţii ecologiste, companii sau chiar autorităţi.

Marele recif din farfurie

Un răspuns au găsit, se pare, autorităţile din localitatea Hempstead de pe Long Island din statul american New York, care s-au adresat restaurantelor din zonă care servesc clienţilor fructe de mare, cerându-le să nu mai arunce cochiliile rămase din procesul de preparare a mâncării, ci să le doneze pentru un proiect ecologic. Cochiliile astfel obţinute sunt introduse în saci de plasă metalică care servesc ulterior drept părţi componente ale unui recif artificial menit să protejeze zona de mareele de furtună şi să atragă vieţuitoare marine care să ajute la curăţarea apelor poluate din partea locului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
autoritati

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.