Scrisoarea lui Cabral pentru golanul de fiul său: "Vei fi cel mai negru din clasă, mai negru chiar decât colegul Portofel şi-al lui frate Bairam"

Postat la 27 iulie 2018 2470 afişări

Cabral a publicat pe blogul său un text intitulat ''Scrisoare pentru golanul de fiul meu''.

Scrisoarea lui Cabral pentru golanul de fiul său: "Vei fi cel mai negru din clasă, mai negru chiar decât colegul Portofel şi-al lui frate Bairam"

Acum câţiva ani, Cabral şi soţia sa au ajutat în campania de informare iniţiată de Coaliţia de prevenire a cancerului de col uterin, prilej cu care Andreea Ibacka a scris o scrisoare viitoarei sale fiice. În replică, Cabral a scris o scrisoare adresată viitorului său băiat.

La ora actuală, Cabral şi Andreea Ibacka aşteaptă primul lor copil.

  

Explicaţia vine de la primele rânduri: ''Otrăvita mea soţie, Andreea, ca parte a aceleiaşi campanii de informare iniţiată de Coaliţia de prevenire a cancerului de col uterin, i-a scris o scrisoare fiicei noastre. Fiică ce teoretic va să vie (...) Nefasta mea (n.r. sic) nu se gândeşte la o chestie totuşi: că dacă mă face de toată ocara în faţa fetei, o pot face şi eu de tot râsul în faţa băiatului (teoretic şi el)''.

În ''scrisoarea'' către fiul său, Cabral îi spune că va fi ''cel mai negru din clasă, mai negru chiar decât colegul Portofel şi-al lui frate Bairam'', dar că ''aşa e când bunică-ta e de la Buzău şi bunicul tău de la Brazzaville. Tot cu B''.

''Dacă o să observi că în timp ce colegii tăi aleargă după mingea de fotbal, tu alergi după fetele care joacă volei... de la mine ai asta. Decât 22 de băieţi care transpiră şi înjură birjăreşte, mai bine 10 fete care joacă volei în bluze albe, transparente. O să vezi, cu fetele o să ai o chestie aparte... Nu vei fi cel mai frumos din gaşcă, nu vei fi neapărat cel mai deştept, sigur nu vei fi cel mai bogat… Dar de fiecare dată cel puţin una dintre fete o să-ţi zâmbească larg şi-o să te invite la lecţii de yoga în privat. De ce? Pentru că vei fi moştenit de la mine abilitatea asta de a te băga sub pielea ei, de a o face să râdă, de a scoate ce-i mai bun din ea… Păi dacă am scos eu otrava din maică-ta, tu o să fii în stare să scoţi şi bere din piatră seacă'', a mai scris Cabral cu umor.

Scrisoarea adresată de Cabral fiului său, deocamdată imaginar, reprezintă modalitatea prin care prezentatorul tv atenţionează asupra unei maladii - cancerul de col uterin - care omoară doar în România 6 femei pe zi. Mai mult, Cabral scrie că băieţii sunt purtători ai virusului HPV,  cel ale cărui tulpini provoacă peste 70% din cazurile de cancer de col uterin.

Cititi mai multe pe www.one.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.