Speculatorii au pariat pe un curs de 4 lei/euro sute de milioane euro

Postat la 12 ianuarie 2010 12 afişări

Economistii atrag atentia ca aprecierea se poate transforma rapid in depreciere daca Romania nu respecta acordul cu Fondul, scrie Gandul.

Cursul ar putea scadea in sase luni pana la 4 lei/euro, dupa cum sustin dealerii de pe piata valutara, care precizeaza insa ca este posibil ca la sfarsitul acestui an leul sa aiba din nou parte de deprecieri. "Motorul" principal al aprecierii ar putea fi optimismul din ce in ce mai mare al investitorilor straini privind moneda locala. "Peste sase luni cotatia ar putea ajunge la circa 4 lei pentru un euro. Un pariu pentru sfarsitul acestui an este insa greu de facut, sunt multe incertitudini. Momentan insa s-a intors lumea cu fundul in sus. Vineri toata lumea era speriata, acum toti sunt increzatori. Pe termen mediu, investitorii sunt optimisti", ne-a declarat un dealer.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
speculatori,
curs valutar,
euro,
depreciere,
FMI
/actualitate/speculatorii-au-pariat-pe-un-curs-de-4-lei-euro-sute-de-milioane-euro-5315439
5315439
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.