Spaniolii de la Santander au avut un profit net de 2,07 mld. euro în T2/2021, cu 35% mai mult faţă de T2/2020, depăşind prognozele analiştilor

Autor: Mircea Nica Postat la 05 august 2021 75 afişări

Spaniolii de la Santander au depăşit prognozele, cu o creştere de 35% a profitului în trimestrul al doilea din 2021, ca urmare a stabilirii unor provizii mai mici şi creşterii creditelor ipotecare pe piaţa britanică, potrivit Reuters.

Al doilea cel mai mare creditor din zona euro, în ceea ce priveşte ceva de piaţă, a raportat un profit net de 2,07 mld. de euro. Rezultatul a depăşit prognoza de 1,76 mld. de euro a analiştilor chestionaţi de Reuters şi aproape a egalat profitul de bază de 2,1 mld. de euro înregistrat în al doilea trimestru din 2019, înainte de izbucnirea pandemiei de COVID-19. În urmă cu un an, reducerile legate de pandemie au condus la o pierdere netă record de 11,1 mld. de euro.

„Suntem pe drumul cel bun de a nu depăşesc obiectivul de rentabilitate pentru acest an“, a declarat Ana Botin, preşedinte executiv la Santander, într-un comunicat. Indicatorul său de rentabilitate a crescut la 12,29% la sfârşitul lunii iunie 2021, de la 12,16% în martie 2021. Banca a mai spus că intenţionează să revină la raportul său de plată a dividendelor, de la 40% la 50% din câştigurile obişnuite, după ridicarea plafonului la plata dividendelor de către BCE săptămâna trecută.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Santander,
banca,
profit net,
dividende,
pandemie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.