Spaniolii de la GED au cumparat agentia de turism Prestige Tours

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 14 aprilie 2011 104 afişări

Fondul de private equity GED a preluat pachetul majoritar de actiuni ale Prestige Tours, cel mai mare turoperator roman, ajungand astfel la a patra achizitie in industria de turism din Romania din 2007 incoace, de cand a cumparat agentia Happy Tour.

Tranzactia, a carei valoare nu a fost publicata, s-a facut prin intermediul Happy Tour, loc la cateva luni de la achizitia platformei online Paravion.ro si a companiei Travel House. Prestige Tours, cu o cifra de afaceri de 10 de milioane de euro anul trecut, furnizeaza servicii nationale si internationale de turism si pachete de vacanta, fiind si partenerul local al FCM Travel Solutions, furnizor de servicii de business travel.

Strategia GED a fost sa creeze cel mai mare grup romanesc de travel din tara, care sa furnizeze servicii de turism pe toate segmentele - business si conferinte (Happy Tour), vacante (Travel House) si reteaua de agentii Happy Tour), online (Paravion) si turoperator (Prestige Tours). "Am considerat ca, facand parte dintr-un grup mai mare, Prestige Tours va fi mult mai aproape de a deveni prima companie romaneasca care functioneaza in totalitate ca un adevarat turoperator. Prestige se afla intr-o pozitie propice pentru a se dezvolta si a se concentra pe aceste activitati", declara Mircea Vladu, fondatorul Prestige Tours.

Grupul va fi condus de catre Javier Garcia del Valle ca vicepresedinte executiv/CEO, iar managementul de top va fi format din Remus Visan (online) si Mircea Vladu (turoperator), care ramane si actionar minoritar.

Tranzactia este este in curs de aprobare la Consiliul Concurentei, iar perioada estimata pentru finalizarea tranzactiei este a doua jumatate a lunii mai. Consultantii juridici din partea cumparatorului au fost SCPA Biris Goran, respectiv Gabriela Romanita din partea vanzatorului.

Happy Tour si agentiile sale fac parte din portofoliul GED de 27 de companii, dintre care 11 localizate in estul Europei, in special in Romania (Happy Tour, Paravion, Travel House, Diamedix, Bioservice, Total Energy Business, Rosegur, Fonomat, Inforpress si RED). Cifra de afaceri consolidata a portofoliului GED Eastern Fund II este de 185 milioane de euro, iar numarul de angajati din Romania se ridica la 3.500.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/spaniolii-de-la-ged-au-cumparat-agentia-de-turism-prestige-tours-8158035
8158035
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.