Spania îşi redeschide graniţele pentru turişti din iunie. În ce condiţii se poate călători în această ţară

Postat la 28 aprilie 2021 135 afişări

Spania îşi redeschide graniţele pentru turişti din iunie. În ce condiţii se poate călători în această ţară

Spania, una dintre destinaţiile de vacanţă preferate ale românilor, a anunţat că intenţionează să îşi redeschidă graniţele pentru turişti începând cu luna iunie.

Cei care vor dori să călătorească în Spania o vor putea face în baza certificatului de sănătate digital COVID, care să demonstreze fie că sunt vaccinaţi, fie că au trecut prin boală şi au anticorpi, fie că au un test negativ, informează ziare.com.

Anunţul a fost făcut de Fernando Valdes, secretar de stat în cadrul Ministerului Turismului de la Madrid.

l a spus marţi, a summit-ul Consiliului Mondial al Turismului, desfăşurat în Mexic, că programul anunţat de autorităţile spaniole, prin care turiştii trebuie să demonstreze că au fost vaccinaţi, vindecaţi de COVID-19 sau testaţi negativ se va dovedi „fundamental pentru a oferi călătorilor siguranţă”.

Spania va participa la o schemă pilot a certificatului digital

Oficialul a mai spus că ţara sa va participa în luna mai la o schemă pilot a certificatului digital COVID. Totodată, el a adăugat că, începând din luna iunie, Spania „va fi gata să primească vizitatori”.

Valdes adaugă că noua schemă, cea referitoare la certificatele COVID nu reprezintă „o baghetă magică”.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
calatori,
conditii,
redeschidere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.