Sorin Grindeanu: PSD susţine majorarea salariului minim de la 1 ianuarie şi din nou de la 1 iulie 2022, când ar trebui să ajungă la 2740 lei, precum şi creşterea pensiilor, de la 1 decembrie, şi a alocaţiilor pentru copii

Autor: Roxana Rosu Postat la 08 noiembrie 2021 22 afişări

Sorin Grindeanu: PSD susţine majorarea salariului minim de la 1 ianuarie şi din nou de la 1 iulie 2022, când ar trebui să ajungă la 2740 lei, precum şi creşterea pensiilor, de la 1 decembrie, şi a alocaţiilor pentru copii

PSD susţine majorarea salariului minim de la 1 ianuarie şi din nou de la 1 iulie 2022, când ar trebui să ajungă la 2740 lei, precum şi creşterea pensiilor, de la 1 decembrie, şi a alocaţiilor pentru copii, a declarat luni prim-vicepreşedintele partidului, Sorin Grindeanu, după reuniunea Consiliului Politic Naţional.

Grindeanu a prezentat cu această ocazie o listă de priorităţi de guvernare, pe termen scurt, în viziunea PSD.

Printre acestea se numără creşterea salariului minim de la 1 ianuarie 2022, la 2550 lei pentru cei cu studii generale şi la 2600 lei pentru cei cu studii superioare, şi din nou, de la 1 iulie 2022, la 2740 lei pentru angajaţii cu studii generale şi la 3000 lei pentru cei cu studii superioare.

”Termenul va fi definitivat după discuţii cu partenerii sociali şi mediul de afaceri.  A fost discutat şi un calendar pentru eliminarea discrepanţelor apărute în urma neaplicării legii salarizării unitare şi va fi prezentat in 90 de zile”, a declarat Grindeanu.

De asemenea, PSD propune aplicarea Legii 127, respectiv indexarea de la 1 decembrie a pensiilor cu 11%, creşterea indemnizaţiei sociale cu 200 lei, la 1000 lei pe lună, şi creşterea alocaţiilor pentru  copii de al 1 decembrie 2021. Alocaţiile pentru copiii între 2 şi 18 ani ar creşte de la 214 lei la 300 lei, iar pentru cei până în 2 ani de la 427 de lei la 600 de lei.

Alte măsuri propuse de PSD includ plafonarea preţurilor la utilităţi, compensarea facturilor la energie şi gaze la consumatorii casnici şi IMM, asigurarea subvenţiei la gigacalorie la un nivel echilibrat (aceeaşi pondere in factura ca în dec 2020).

În ceea ce priveşte educaţia, programul PSD prevede asigurarea desfăşurării cursurilor în regim fizic, inclusiv prin testare, precum şi backup pentru şcolile care nu pot face orele fizic şi unde se propune un sistem hibrid.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
1 decembrie,
psd,
alocatii,
copii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.