Sondaj Sociopol, dacă ar fi duminică alegeri: PSD- 41%, PNL- 20%, ALDE- 12%

Autor: Andra Stroe Postat la 27 iunie 2018 7521 afişări

Sondaj Sociopol, dacă ar fi duminică alegeri: PSD- 41%, PNL- 20%, ALDE- 12%

Românii sunt în continuare dezinteresaţi de alegeri, arată un sondaj Sociopol, făcut public miercuri. Potrivit acestuia, dacă ar avea loc alegeri duminica viitoare, doar 30% dintre români ar fi interesaţi să meargă la urne, iar 41% ar alege Partidul Social Democrat.

Doar o treime din români (30%) ar fi interesaţi de subiect, dacă ar avea loc alegeri duminica viitoare, arată sondajul Sociopol. Participarea la vot estimată, ţinând cont atât de declaraţiile respondenţilor, cât şi de estimarea emigraţiei informale, este undeva în jur de jumătate din români (47%), nivel asemănător cu cel identificat în sondajele anterioare.

PSD rămâne în continuare partidul cel mai votat din România, cu 41% - nivel asemănător cu cel din sondajele anterioare. PNL este al doilea partid cel mai votat din România, cu 20% - evoluţie constantă, în timp ce ALDE, în premieră în sondajele Sociopol, devine cel de-al treilea partid cel mai votat din România, trecând pragul de 10% şi ajungând la 12%.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.