Somajul creşte în Germania, estimările indică o înrăutăţire a economiei

Autor: Departamentul Economic Postat la 10 august 2019 44 afişări

Pe lângă încetinirea cu care se confruntă sectorul manufacturier din Germania, acum economia locală trebuie să lupte şi cu rata şomajului, care este în creştere şi care a început să afecteze piaţa muncii, scrie Bloomberg.

În iulie, numărul celor 2,2 milioane de şomeri din Germania a crescut, iar din acest motiv locomotiva economiei europene a intrat în a treia lună în care rata somajului a rămas constantă, la un nivel de 5%.

Datele şi estimările indică faptul că situaţia economiei germane se va înrăutăţi, mai ales pentru că această ţără se bazează pe cheltuielile populaţiei pentru a îşi asigura creşterea economică.

Sectorul manufacturier german este din ce în ce mai afectat de disputele comerciale internaţionale şi de slăbirea cererii globale.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GERMANIA,
ŞOMAJ,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.