Soluţia rusească la problema războiului eşuat: Putin îşi îndreaptă rachetele către oraşele ucrainene pline cu civili nevinovaţi pentru a compensa eşecurile trupelor sale pe câmpul de luptă

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 12 octombrie 2022 166 afişări

Soluţia rusească la problema războiului eşuat: Putin îşi îndreaptă rachetele către oraşele ucrainene pline cu civili nevinovaţi pentru a compensa eşecurile trupelor sale pe câmpul de luptă

Vladimir Putin a decis reluarea tirului cu rachete asupra oraşelor ucrainene şi a infrastructurii energetice, după lovitura de la Kerch şi avansul trupelor ucrainene în război. Liderul de la Kremlin caută în acest fel să compenseze pentru înfrângerile umilitoare pe care soldaţii săi le suferă pe diferite fronturi, scrie Bloomberg.

Oficialii ruşi şi aliaţii Kremlinului au aplaudat la scenă deschisă bombardarea oraşelor ucrainene, pe care naţionaliştii au cerut-o de mult timp. Europa a reacţionat dur la această strategie, iar rezultatele ei au fost catalogate imediat ca „crime de război”.

Bombardamentele au ucis 11 persoane, în timp de 64 au fost rănite. La nivel de infrastructură, cinci regiuni ucrainene au rămas fără current.

„Începând de azi putem spune că Putin a fost convins să adopte o poziţie mult mai agresivă”, a scris pe Telegram Tatiana Stanoyava, fondatoarea R. Politik.

În ultimele săptămâni Rusia a suferit cele mai mari înfrângeri de la începutul războiului, pentru că trupele ucrainene au reuşit să recucerească teritorii vaste din est şi sud. Câştigurile Ucrainei s-au accelerat în ciuda anexării ilegitime a Kremlinului care a avut loc luna trecută.

Pe fondul acestor înfrângeri, Putin a început să ameninţe tot mai des cu o lovitură nucleară, dar nu a reuşit să sperie Occidentul şi să-l convingă să renunţe la sprijinul acordat Ucrainei. În interiorul Rusiei, înfrângerile au stârnit multă furie faţă de dirijiorii războiului. Un oficial  rus chiar a sugerat că Serghei Şoigu, omul din spatele războiului lui Putin, ar trebui să se sinucidă.

Lovitura care a vizat Podul Crimeea, la o zi după ce Putin a împlinit 70 de ani, nu a făcut decât să intensifice sentimentul de furie şi neputinţă care planează acum deasupra oficialilor ruşi.

Una dintre cele mai recente mişcări ale liderului de la Kremlin pentru consolidarea trupelor sale a fost mobilizarea parţială, în urma căreia 300.000 de noi soldaţi ar fi trebuit să îngroaşe linia frontului rusesc. În realitate, măsura a provocat exodul în masă al rezerviştilor apţi pentru încorporarare, iar ceea ce va trimite Putin pe front vor fi cel mai probabil recruţi cu o experienţă miliară infimă.

Tirul de bombardamente care a lovit Ucraina a fost precedat de numirea unui nou comandat la conducerea invaziei. Este vorba de Serghei Surovikin care a condus forţele ruseşti în Siria, şi sub comanda căruia o mare parte din oraşul sirian Alep a fost distrus.

Există voci din interiorul Rusiei care au început deja să protesteze împotriva bombardamentelor din Ucraina, avertizând că acestea ar putea convinge Occidentul să-şi intensifice sprijinul pentru Ucraina. Dacă acest scenariu devine realitate, Rusia va fi şi mai izolată, iar înfrângerile trupelor ruseşti pe câmpul de luptă s-ar putea înmulţi semnificativ.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.