Solutia: infiintati o comisie

Postat la 22 ianuarie 2006 5 afişări

Aparatul birocratic al statului s-a imbogatit cu un nou organism - Comandamentul interministerial insarcinat cu verificarea la scara nationala a gaterelor si a instalatiilor de debitat lemn.

Aparatul birocratic al statului s-a imbogatit cu un nou organism - Comandamentul interministerial insarcinat cu verificarea la scara nationala a gaterelor si a instalatiilor de debitat lemn.

Comandamentul, condus de ministrul de interne, Vasile Blaga, este format din politisti, procurori, inspectori de la Garda Financiara, Garda Nationala de Mediu,  Inspectoratul de Stat in Constructii, Autoritatea Nationala de Control si functionari de la Ministerul Agriculturii si Ministerul Economiei. Unica lui menire este de a verifica autorizatiile gaterelor din tara si modul lor de functionare, urmand ca la sfarsitul investigatiei sa propuna modificari legislative, pentru a impiedica astfel taierile abuzive de paduri, cu efect evident asupra riscului de inundatii. In plus, Comandamentul urmeaza sa ancheteze si provenienta, si destinatia cherestelei prelucrate de gatere, fie ele autorizate sau nu.  Este de asteptat ca activitatea Comandamentului sa produca incasari importante la buget din amenzile aplicate proprietarilor de gatere care functioneaza ilegal in diverse zone ale tarii. 

In acelasi timp, investigatiile trimisilor lui Vasile Blaga vor furniza, dupa toate probabilitatile, argumente pentru o politizare accentuata a discutiei despre defrisarile ilegale de paduri. Presa a semnalat in toti anii din urma ca mare parte din firmele care exploateaza lemn, mai ales in Moldova, apartin unor oameni de afaceri apropiati de fosta putere. Vom vedea acum in ce masura se confirma acele informatii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Actualitate
/actualitate/solutia-infiintati-o-comisie-2509957
2509957
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.