Soluţia găsită de români pentru a-şi construi o casă rapid şi cu puţini bani. ”Mi se pare mult mai practică”

Postat la 10 noiembrie 2018 260 afişări

Containerele din metal folosite la transportul de mărfuri câştigă teren şi în construcţii. Pentru că se montează uşor şi pot fi ansamblate mai multe la un loc, în ele sunt amenajate birouri sau camere de locuit.

Soluţia găsită de români pentru a-şi construi o casă rapid şi cu puţini bani. ”Mi se pare mult mai practică”

Varianta este aleasă de cei care vor să construiască repede şi cu buget redus.

Folosite iniţial pe şantier, la câmp sau în zonele calamitate pentru cazarea temporară a sinistraţilor, casele construite din containere s-au înmulţit. Unii îşi amenajează o reşedinţă de vacanţă, alţii se mută permanent în ele, pentru că, spun ei, le oferă tot confortul.

“Living, un dormitor, o baie şi o bucătărie deschisă în living. Aici este baia: gresie, faianţă, obiecte sanitare, boiler pentru încălzirea apei”, îşi prezintă casa un bărbat care a adoptat această metodă.

“Mi se pare mult mai practică şi mult mai eficientă, spre deosebire de construcţiile din BCA care pleacă de jos construite, sunt mai grele, trebuie să obţii un proiect, aşa, cele din containere modulare e o cale mai uşoară şi bănuiesc că-s şi mai rezistente la cutremure”, este de părere un alt client.

Spre deosebire de casele construite din cărămidă şi beton, cele făcute din containere sunt mai ieftine.

Cele cu suprafaţa de 30 de metri pătraţi, de pildă, costă, în medie, 9000 de euro, în timp ce unele mai mari, care au dormitor, living, bucarie şi baie, ajung la 18000 de euro.

Containerele sunt folosite şi pentru birouri. În localitatea Dumbrăviţa din Timiş, Poliţia Locală îşi are sediul într-un astfel de imobil.

“Avem un spaţiu mult mai mare decât biroul obişnuit din cadrul primăriei. Se încălzeşte repede, se răceşte repede, avem toate utilităţile”, explică Claudiu Sperlea, poliţia locală Dumbrăviţa, scrie stirileprotv.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
construire,
casa,
practica,
bani,
gasire,
rapid

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.