Solstiţiul de vară 2013: Google aniversează prima zi de vară

Autor: Madalina Cerban Postat la 21 iunie 2013 63 afişări

Solstiţiul de vară 2013, evenimentul care marchează începutul verii astronomice, este sărbători vineri de Google printr-un nou Doodle.

Noul logo al Google - reprezentat sub forma unei animaţii - prezintă cinci copii aflaţi în apă. Unul dintre copii are o minge, iar altul poartă ochelari şi un tub pentru scufundări.

Solstiţiul de vară 2013 marchează vineri ziua în care longitudinea astronomică a Soarelui este de 90°. Este momentul solstiţiului de vară, ce marchează începutul verii astronomice.

Explicaţia solstiţiul de vară 2013

Pământul execută atât o mişcare anuală de revoluţie în jurul Soarelui, cât şi o mişcare diurnă de rotaţie în jurul axei polilor tereştri. Axa polilor păstrează (în prima aproximaţie) o poziţie fixă în spaţiu, ea fiind înclinată pe planul orbitei Pământului (numit planul eclipticii) cu 66° 33'. Datorită acestui fenomen, cele două emisfere terestre sunt luminate de Soare inegal în decurs de un an, fapt ce generează la latitudinile medii inegalitatea zilelor şi a nopţilor, precum şi succesiunea anotimpurilor.

Alte stiri pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/solstitiul-de-vara-2013-google-aniverseaza-prima-zi-de-vara-10997157
10997157
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.