Solidaritatea Sanitară: România riscă să piardă şi pacienţii, nu doar medicii

Postat la 23 iunie 2013 72 afişări

România riscă să piardă şi pacienţii, nu doar medicii şi asistenţii, prin intrarea în vigoare a Directivei UE nr. 24/2011, ce prevede, printre altele, decontarea serviciilor medicale pentru românii care se tratează în străinătate, informează Federaţia Solidaritatea Sanitară.

Solidaritatea Sanitară: România riscă să piardă şi pacienţii, nu doar medicii

"Medici care pleacă pentru salarii mai mari; asistenţi care părăsesc ţara pentru condiţii de lucru mai bune; pacienţi care vor pleca pentru un tratament mai bun în alte ţări, tratamentul fiindu-le plătit de statul român, deteriorarea inevitabilă a capacităţii de tratament din România - este un şir de evenimente la care riscăm să asistăm din luna octombrie a acestui an, odată cu intrarea în vigoare a Directivei UE nr. 24/2011", spune organizaţia pe baza studiului "Impactul Directivei nr. 24/2011 asupra sistemului sanitar din România" (Editura Sodalitas, 2013).

Potrivit federaţiei, mii de români se tratează deja în spitalele din Szeged, Gyula şi Debrecen, preferând să îşi achite costul unor servicii medicale de calitate.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/solidaritatea-sanitara-romania-risca-sa-piarda-si-pacientii-nu-doar-medicii-11006881
11006881
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.