Societe Generale si-a dublat profitul in trimestrul al treilea

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 03 noiembrie 2010 10 afişări

Banca franceza Societe Generale a raportat un profit net de 896 de milioane de euro in trimestrul al treilea, fata de 426 de milioane in perioada iulie - septembrie 2009.

Rezultatul este peste asteptarile analistilor, care estimau un profit intre 688 si 716 milioane de euro. Explicatia pentru o asemenea performanta este, conform bancii, scaderea provizioanelor pentru credite neperformante si cresterea pietei de retail bancar international.

Veniturile bancii au urcat in trimestrul al treilea cu 5,5%, la 6,3 miliarde de euro, de la 5,97 miliarde in aceeasi perioada din 2009. Operatiunile de retail in crestere au contracarat scaderea cu 18% a veniturilor din operatiunile cu clientii corporatisti. Activitatea de banca de investitii a produs venituri in crestere cu 10% fata de trimestrul anterior.

"Este o confirmare a revirimentului Societe Generale", a declarat Frederic Oudea, CEO al grupului.

In cursul lunilor iulie - septembrie, SocGen a continuat sa-si reduca expunerea in active toxice, in total cu circa 2,6 miliarde de euro.

Pe primele noua luni ale anului, profitul net a fost de 3,04 miliarde de euro, nivel pe care analistii il aveau in vedere pentru tot anul 2010.

Rata capitalului de baza de rang I (core Tier I), care masoara curent forta capitalului unei banci, a fost de 8,4% la sfarsitul lui septembrie, ceea ce inseamna ca banca nu va trebui sa recurga la majorari de capital pentru a satisface noile reglementari Basel III impuse bancilor din statele UE, care in anii urmatori, din 2013 pana in 2019, trebuie sa atinga standarde mai inalte de calitate a capitalului (7% rata capitalului de baza de rang I, care la randul lui va avea parte de o definire mai exigenta).

Frederic Oudea a declarat ca banca va depasi cerintele de capital ale Basel III fara a fi nevoita sa faca majorari de capital. In estimarea lui, SocGen va avea o rata a capitalului de baza de rang I de circa 7,5% la 1 ianuarie 2013 si de 8,5% la sfarsitul anului respectiv.

Oudea a estimat si ca in 2012, nivelul profitului anual va putea atinge 6 miliarde de euro.

Societe Generale, proprietarul Bancii Romane pentru Dezvoltare, este al doilea grup financiar din Franta, dupa Paribas, si primul care isi anunta rezultatele trimestriale.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/societe-generale-si-a-dublat-profitul-in-trimestrul-al-treilea-7688685
7688685
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.