Societatea de Asigurare - Reasigurare City Insurance obţine validarea ASF

Autor: Georgiana Călin Postat la 01 august 2017 164 afişări

După mai bine de un an de verificări şi discuţii, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) confirmă, prin decizia nr. 1019/ 26.07.2017, solvabilitatea societăţii de asigurare-reasigurare.

Societatea de Asigurare - Reasigurare City Insurance obţine validarea ASF

„Am primit cu satisfacţie decizia ASF privind închiderea procedurii de redresare financiară pe bază de plan. Suntem mândri de acestă realizare şi de întregul efort depus de societatea noastră în ultimul an şi jumătate. Vă spunem sincer, nu ne-a fost uşor‟, afirmă conducerea Societăţii de Asigurare - Reasigurare City Insurance. “Pentru noi e o dovadă în plus că Societatea de Asigurare - Reasigurare City Insurance funcţionează în conformitate cu standardele impuse de ASF. Dacă ne uităm înapoi, ne pare rău că argumentele noastre, validate de auditori, nu au primit mult timp recunoaşterea absolut necesară. Însă, la sfârşitul zilei, am ajuns din nou pe harta asigurătorilor valoroşi.‟, a adăugat conducerea Societăţii de Asigurare - Reasigurare City Insurance.

Valoarea totală a sumelor achitate cu titlu de despăgubire a însumat 645.948.689 lei, echivalentul a 143.544.153 Euro.Din analize, e clar că locomotiva pentru City Insurance a fost anul 2017. Până la data curentă, societatea a acoperit daune de 304.513.476,21 lei, echivalentul a 67.669.661,38 Euro. Asta înseamnă o creştere de 97,36 %, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. În plus, viteza de procesare a cererilor de despăgubiri s-a reflectat şi în petiţii: un număr de 543 în 2017, faţă de 1687 în 2016. Un alt punct forte este termenul de plată al despăgubirilor pentru RCA, societatea ajungând anul acesta la o medie de 22 de zile pentru deschiderea şi lichidarea unui dosar de daună.

“Mulţumim angajaţilor, clienţilor şi partenerilor noştri care ne-au sprijinit în această perioadă. Fără ei, nu am fi reuşit‟, afirmă conducerea Societăţii de Asigurare - Reasigurare City Insurance. “Chiar dacă a fost o perioadă dificilă pentru noi, le-am oferit protecţia financiară de care au avut nevoie. Promitem să nu ne oprim aici, urmează şi alte veşti bune.‟, încheie conducerea Societăţii de Asigurare - Reasigurare City Insurance.

City Insurance este o Societate de Asigurare - Reasigurare deocamdată 100% românească. Înfiinţată în 1998, societatea a fost inclusă în Top 10 Asigurători din România. Performanţele profesionale i-au fost recunoscute în cadrul Galei Premiilor Pieţei Asigurărilor (GPPA), eveniment la care participă cei mai importanţi asigurători din România. În prezent, societatea are peste 300 de angajaţi, organizaţi în 42 de agenţii care acoperă întreg teritoriul naţional, în care se desfăşoară activităţi atât de subscriere de prime asigurări generale, cât şi de instrumentare a dosarelor de daune.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.