Social media adaptată la investiţii: Saxo Bank lansează conceptul de "social trading"

Postat la 27 ianuarie 2014 75 afişări

Saxo Bank a lansat o comunitate de "social trading" pentru investitori serioşi – TradingFloor.com – în variantă beta. Portalul permite celor care tranzacţionează în lumea întreagă să îşi facă publice tranzacţiile şi să le transforme în experienţe sociale.

Social media adaptată la investiţii: Saxo Bank lansează conceptul de "social trading"

“Am vrut să dezlănţuim forţa peer-to-peer a jucătorilor din lumea întreagă, permiţându-le să se conecteze online cu traderi experimentaţi, care li se aseamănă, sătui de informaţiie venite de la oamenii de vânzări sau bănci”, au spus, într-o declaraţie comună, cei doi fondatori şi co-preşedinţi Saxo Bank, Kim Fournais şi Lars Seier Christensen.

Pe noul site, disponibil la beta.tradingfloor.com, investitorii pot să-şi împărtăşească tranzacţiile, într-o comunitate în care performanţa este verificată, deci traderii pot fi siguri de performanţele celor pe care îi urmează sau le copiază comportamentul tranzacţional. Saxo Bank, bancă globală de investiţii, specializată în tranzacţionări online şi investiţii pe pieţele financiare internaţionale, este primul jucător din lumea financiară care face o mişcare de o asemenea îndrăzneală în universul multi-asset de social trading online.

Kim Fournais şi Lars Seier Christensen cred că acest portal va schimba regulile jocului:

“Permitem investitorilor să îşi facă publice tranzacţiile, să interacţioneze, să posteze comentarii şi strategii, să discute idei, să se urmeze unul pe celălalt şi să-şi imite comportamentul tranzacţional. Credem că acest lucru va schimba fundamental atitudinea investitorilor faţă de tranzacţionarea de FX, CFD-uri, opţiuni, futures, titluri şi acţiuni în viitor, transformând-o într-o experienţă socială.”

Noul site TradingFloor.com oferă şi noutăţi de pe pieţe, date, informaţii utile şi idei de tranzacţionare. Un canal de informaţii va afişa în timp real date legate de sentimentul investitorilor de pe piaţă.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/social-media-adaptata-la-investitii-saxo-bank-lanseaza-conceptul-de-social-trading-11972712
11972712
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.