Şcolile din Bucureşti şi trei universităţi din ţară se închid luni din cauza vremii nefavorabile

Postat la 26 ianuarie 2014 127 afişări

Ministerul Educaţiei Naţionale a decis ca, pentru siguranţa elevilor, a însoţitorilor acestora şi a personalului didactic şi nedidactic, să închidă luni, 27 ianuarie toate unităţile de învăţământ din judeţele/municipiul Bucureşti care s-au aflat aceste zile sub atenţionare de cod galben şi portocaliu.

Şcolile din Bucureşti şi trei universităţi din ţară se închid luni din cauza vremii nefavorabile

Judeţele vizate sunt: Argeş, Bacău, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Mehedinţi, Neamţ, Olt, Prahova, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea.

În ceea ce priveşte municipiul Bucureşti, decizia de închidere a unităţilor de învăţământ preuniversitar este valabilă atât pentru ziua de luni, 27 ianuarie, cât şi pentru ziua de marţi, 28 ianuarie.

Ministerul Educaţiei Naţionale recomandă, de asemenea, universităţilor să aibă în vedere posibilitatea suspendării activităţilor didactice programate pentru ziua de luni şi prelungirea sesiunii. Universitatea din Bucureşti, Universitatea din Piteşti şi Universitatea Valahia din Târgovişte au decis întreruperea activităţii pentru ziua de 27 ianuarie.

Conform reglementărilor în vigoare, hotărârea de întrerupere temporară a activităţii este exclusiv la latitudinea conducerilor instituţiilor de învăţământ superior, în virtutea autonomiei universitare.

Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, a solicitat rectorilor instituţiilor de învăţământ superior din ţară să asigure studenţilor care nu se pot prezenta la examene din cauza vremii nefavorabile posibilitatea de a susţine respectivele examene într-o altă zi.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/scolile-din-bucuresti-si-trei-universitati-din-tara-se-inchid-luni-din-cauza-vremii-nefavorabile-11968802
11968802
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.