SITUAŢIA TRANSPORTURILOR. Întârzieri şi zboruri anulate în traficul aerian

Postat la 25 ianuarie 2014 196 afişări

Potrivit Comandamentului Central de Iarnă, la ora 20 nu erau aeroporturi închise traficului aerian din cauza condiţiilor meteo. Traficul aerian se desfăşoară însă cu probleme pe aeroporturile din cauza viscolului, a zăpezii viscolite sau a ceţii pe aeroporturile din Bucureşti, Bacău, Baia Mare, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi, Oradea, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Tg. Mureş, Timişoara şi Tulcea.

SITUAŢIA TRANSPORTURILOR. Întârzieri şi zboruri anulate în traficul aerian

Pe aeroporturile Bucureştiului, traficul aerian se desfăşoară în condiţii de iarnă, cu vânt puternic şi rafale care ating şi depăşesc 75 km/h şi care transportă zăpada la sol.

Se înregistrează întârzieri la decolarea de pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti (AIHCB), întârzieri determinate de necesitatea degivrării aeronavelor şi de operaţiunile de handling la sol îngreunate de vreme, care ajung punctual şi la o oră.

Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, până la ora 17 au fost anulate 9 curse aeriene, iar alte 3 au fost redirecţionate pentru aterizare pe Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu (AIBB AV).

Informaţii în timp real despre situaţia zborurilor pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti pot fi găsite pe pagina de web www.bucharestairports.ro/otp.

Pe ambele aeroporturi sunt asigurate condiţiile pentru desfăşurarea în deplină siguranţă a operaţiunilor aeriene. Pistele, platformele şi căile de rulare ale AIHCB şi AIBB AV sunt operaţionale. Se intervine constant cu utilajele proprii de deszăpezire şi degivrare, pentru desfăşurarea în siguranţă a operaţiunilor aeriene.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti recomandă pasagerilor să îşi ia măsurile necesare pentru a se prezenta în timp la aeroport.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/situatia-transporturilor-intarzieri-si-zboruri-anulate-in-traficul-aerian-11965283
11965283
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.