Ametistul, piatra cea mai scumpă a sezonului (GALERIE FOTO)

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 26 ianuarie 2014 977 afişări

Piatră preţioasă în vremurile vechi, retrogradată apoi la categoria de semipreţioase după descoperirea unor zăcăminte abundente, ametistul revine în atenţia creatorilor de bijuterii.

În ultima vreme au apărut o serie de bijuterii foarte scumpe de la casele Chopard, Bulgari sau Van Cleef & Arpels, aminteşte The Telegraph. În SUA, creatoarea Kara Ross are o colecţie întreagă de bijuterii cu ametiste, fiind atrasă de violetul acestora, pe care îl consideră drept o culoare puternică şi plină de energie.

Ametistul, piatra sezonului (GALERIE FOTO)

În Marea Britanie, Kiki McDonough propune combinaţii îndrăzneţe de ametiste cu peridote, alăturând violetul primelor verdelui celorlalte, în timp ce Duffy a lansat un colier spectaculos cu pasăre de aur ce ţine în cioc un ametist în formă de lacrimă.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/ametistul-piatra-cea-mai-scumpa-a-sezonului-galerie-foto-11964858
11964858
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.