Puteţi să pariaţi din nou pe Irlanda

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 25 ianuarie 2014 68 afişări

Ratingul Irlandei a fost ameliorat de agenţia Moody's cu o treaptă, la Baa3 (investment grade - recomandat investitorilor), cu perspectivă pozitivă.

Puteţi să pariaţi din nou pe Irlanda

Motivaţiile deciziei sunt legate de ieşirea anticipată a ţării din programul de salvare cu UE şi FMI în condiţiile recâştigării accesului direct pe pieţele financiare, precum şi de "potenţialul de creştere al economiei irlandeze, care împreună cu consolidarea fiscală este aşteptat să ducă la o reducere a ponderii în PIB a datoriei publice".

Conform ultimelor statistici de la Dublin, economia a crescut în T3 2013 cu 1,5% faţă de trimestrul anterior. Moody's anticipează că în 2014, PIB va creşte cu 2,8%, iar bugetul va încheia anul cu excedent, în urma aplicării tuturor măsurilor de austeritate convenite prin programul cu UE şi FMI.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/puteti-sa-pariati-din-nou-pe-irlanda-11964763
11964763
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.