SITUAŢIA TRANSPORTURILOR. De unde puteţi afla starea drumurilor şi cine se ocupă de deszăpezirea lor

Postat la 25 ianuarie 2014 981 afişări

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunţă utilizatorii reţelei de drumuri naţionale că pe Autostrada A1 Bucureşti-Piteşti la km 52 au fost scoase din blocaj 35 de vehicule până la ora 19,30.

SITUAŢIA TRANSPORTURILOR. De unde puteţi afla starea drumurilor şi cine se ocupă de deszăpezirea lor

Persoanelor blocate în trafic li s-au asigurat provizii de apă şi ceai şi urma să fie evacuaţi din zona afectată.

Potrivit situaţiei furnizate de CNADNR la ora 20, pe DN 1C KM 64+200 DR s-a produs un accident de circulaţie în jurul orei 16,50, pe raza localitatii Urişor (Cluj). Două autoturisme au intrat în coliziune prin derapaj. Cauza accidentului a fost o eroare umană. În urma accidentului a rezultat un rănit uşor. Se circulă dirijat de poliţie, alternativ pe o singură bandă.

De asemenea, pe DN 7 KM 199+700 ST, în jurul orei 18, între localităţile Călimăneşti şi Brezoi (Vâlcea) au căzut mai mulţi copaci pe partea carosabilă, îngreunând circulaţia. Se circulă alternativ pe jumătate de cale.

Pe DN 71 KM 71+0 AMB, un TIR neechipat corespunzător a derapat şi a blocat drumul pe ambele sensuri. La faţa locului se află muncitori de la drumuri care ajută la deblocarea drumului.

Se menţine restricţia autovehiculelor de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe tot cuprinsul reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi de pe raza judeţelor aflate sub avertizarea cu cod portocaliu, respectiv judeţele: Teleorman, Dâmboviţa, Giurgiu, Ilfov, Prahova, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Vrancea, Galaţi, Brăila, Tulcea, Constanţa şi Municipiul Bucureşti.

CNADNR cere participanţilor la trafic să respecte indicaţiile şi restricţiile semnalate de Poliţia Rutieră şi să evite zonele afectate de zăpadă şi viscol.

Dacă totuşi nu se poate evita deplasarea în aceste zone, participanţilor la trafic li se recomandă să nu plece la drum fără a avea autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţiile de iarnă (anvelope de iarnă, lanţuri antiderapante, combustibil, pături, săculeţ cu material antiderapant, alimente, apă).

CNADNR recomandă participanţilor la trafic să se informeze înainte de plecarea la drum asupra stării reţelei de drumuri naţionale la Dispeceratul Comandamentului Central de Iarnă, la numerele de telefon 021/9360, TEL VERDE 0800.80.9360 sau de pe pagina de web a companiei, cât şi de la Dispeceratul DRDP Bucureşti, tel. 021.318.66.97.

CNADR furnizează şi toate datele de contact ale responsabililor care asigură deszăpezirea pe autostrăzi, variante ocolitoare şi drumurile naţionale din România - lista poate fi consultată aici.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/situatia-transporturilor-de-unde-puteti-afla-starea-drumurilor-si-cine-se-ocupa-de-deszapezirea-lor-11965053
11965053
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.