Vacanţe de Sf. Valentin cu un buget de sub 250 de euro - este posibil?

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 25 ianuarie 2014 155 afişări

Sf. Valentin este o sărbătoare care are un loc bine definit în calendarul românilor, şi dată fiind natura acestei sărbători cu toţii încercăm să ne gândim la gesturi cât mai romantice. Trecem în revistă ofertele de călătorie pentru week-end-ul de Sf. Valetin şi încercăm să aflăm dacă planificarea unei excursii de la zero nu este o variantă mai ieftină.

Vacanţe de Sf. Valentin cu un buget de sub 250 de euro - este posibil?

Ofertele publicate pe site-urile de reduceri oferă preţuri atractive, dar nu sub 300-400 euro pentru două persoane. Deşi agenţiile de turism beneficiază de reduceri importante la curse de avion şi unităţi hoteliere, de multe ori se pot obţine costuri mai scăzute atunci când toate rezervările se fac individual.

Prima variantă propusă este o călătorie la Milano. Preţurile oferite de agenţii pe Internet sunt cuprinse între 340 şi 500 euro pentru două persoane, pe o perioadă de trei nopţi la hoteluri de 2-3 stele.

Dacă vă decideţi să organizaţi totul pe cont propriu, primul pas este alegerea biletelor de avion. Cel mai ieftin bilet Bucureşti-Milano (preţ calculat pe data de 24 ianurie) este cel cu plecare pe 12 februarie de la o companie low-cost. Costul este de doar 42 euro de persoană. Pentru a găsi ofertele de transport cele mai convenabile, accesaţi unul din motoarele de căutare specializate în această direcţie.

Hoteluri de două stele se găsesc pentru un buget de 100-150 euro. Un exemplu este Hotel Bonola, care oferă cazare în perioada aleasă cu 125 euro pentru trei nopţi. Ca şi alte unităţi de cazare, Hotel Bonola oferă reduceri importante pentru perioada de Sf. Valentin. Pentru a decide ce hotel să alegeţi, este bine să consultaţi site-uri precum Booking.com sau Trivago.com. Un alt site cu opinii extrem de pertinente este Tripadvisor.com (nu ofera posibilitatea de a rezerva, doar păreri împărtăşite de alţi turişti care s-au cazat la hotelurile respective).

De la aeroportul din Milano (Bergamo) puteţi ajunge în centru luând autobuzul (cursa costă 9 euro dus-întors). Pentru siguranţă, vă puteţi cumpăra biletele chiar înainte de a pleca din ţară (informaţii şi rezervări găsiţi pe site-ul http://www.terravision.eu/).

Trăgând linie, costul pentru o excursie la Milano de trei nopţi, începând cu 12 februarie, este de 216 euro pentru două persoane.

O doua variantă propusă este Roma, cetatea eternă. Pentru excursii de Sf. Valentin în capitala Italiei, preţurile agenţiilor de turism pleacă de la 350-400 euro pentru două persoane.

Cel mai ieftin bilet de avion la Roma l-am găsit tot la o companie low-cost, respectiv 32 euro (preţ calculat pe data de 24 ianurie pentru plecările de pe 9 februarie). Pentru a ajunge de la aeroport în centrul oraşului, aveţi la dispoziţie un autobuz care pleacă din 30 în 30 de minute (15 euro dus-întors). La un hotel de două stele, trei nopţi de cazare costă în jur de 90 euro.

În total, pentru trei nopţi la Roma de Sf. Valentin va trebui să platiţi în jur de 180 euro pentru două persoane.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/vacante-de-sf-valentin-cu-un-buget-de-sub-250-de-euro-este-posibil-11960663
11960663
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.