Donald Tusk: UE trebuie să pregătească un plan pentru evitarea destrămării Ucrainei

Autor: Mihai Draghici Postat la 24 ianuarie 2014 32 afişări

Ucraina se confruntă cu riscul real al destrămării, avertizează premierul Poloniei, Donald Tusk, îndemnând statele membre UE să pregătească un plan pentru evitarea acestui "scenariu sumbru".

"În prezent, cel mai important lucru este să colaborăm în aceeaşi măsură cu autorităţile ucrainene şi cu opoziţia pentru evitarea unui scenariu sumbru, unui scenariu real, cel al destrămării Ucrainei", a declarat Tusk.

Centrul şi vestul Ucrainei, aflate la frontierele cu Polonia, Slovacia, Ungaria şi România, sunt proeuropene, în timp ce locuitorii din sud şi este rămân rusofoni, notează AFP.

"În prezent, nu există un plan la nivelul UE pentru evitarea unui astfel de scenariu. Trebuie să lucrăm intens la un un plan pe termen lung", a subliniat Tusk.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
POLONIA,
UE,
UCRAINA
/actualitate/donald-tusk-ue-trebuie-sa-pregateasca-un-plan-pentru-evitarea-destramarii-ucrainei-11961829
11961829
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.