Iñaki Berroeta, şeful Vodafone România, părăseşte compania la 1 martie

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 24 ianuarie 2014 1010 afişări

Iñaki Berroeta, preşedinte şi CEO al companiei Vodafone România, va deveni de la 1 martie CEO al Vodafone Hutchison Australia, anunţă presa australiană.

Iñaki Berroeta, şeful Vodafone România, părăseşte compania la 1 martie

El îl va înlocui în această funcţie pe pe Bill Morrow, ce urmează să preia conducerea NBN Co (National Broadband Network),  compania care dezvoltă reţeaua naţională de internet în bandă largă a Australiei.

"Sub conducerea d-lui Berroeta, Vodafone România a dezvoltat compania şi a ameliorat profitabilitatea pe o piaţă extrem de competitivă, în condiţii economice dure", a comunicat Vodafone. "El a condus cu succes demersul Vodafone România de a reînnoi şi prelua licenţele de folosire a frecvenţelor radio pentru comunicaţii mobile de voce şi date până în 2029 şi de a poziţiona compania ca primul operator de telefonie mobilă care oferă servicii LTE."

Citiţi aici povestea licitaţiilor pentru spectrul radio

"Iñaki este perfect pentru echipa din Australia, iar istoricul său profesional îl recomandă pentru a conduce Vodafone Australia în cursul etapei strategice de evoluţie din următorii trei ani. Numirea lui dovedeşte angajamentul grupului Vodafone şi al Hutchison Whampoa pentru dezvoltarea de competenţe la nivel global şi pentru a plasa oamenii potriviţi la locul potrivit", a declarat Bill Morrow.

Spaniolul Iñaki Berroeta, 47 de ani, a fost numit CEO al Vodafone România în decembrie 2010, după un mandat de trei ani în fruntea Vodafone Malta. El a înlocuit-o atunci în funcţie pe Liliana Solomon, cea care condusese timp de cinci ani operaţiunile din România ale grupului britanic.

Citiţi aici planurile lui Berroeta anunţate după numirea la conducerea Vodafone România

În fiecare dintre cei trei ani în care s-a aflat la cârma Vodafone România, Iñaki Berroeta a fost inclus în topul celor mai admiraţi 100 de CEO din România.

Citiţi aici sfaturile lui Iñaki Berroeta pentru tinerii manageri

El a fost unul dintre primii angajaţi ai companiei care urma să devină Vodafone, alăturându-se echipei în anul 1995, când Vodafone Spania funcţiona încă sub brand-ul Airtel Movil.

Citiţi aici biografia lui Iñaki Berroeta

Vodafone România este al doilea jucător pe piaţa românească de telefonie mobilă, cu afaceri de 769 mil. euro în anul fiscal precedent şi 3.500 de angajaţi. În primul semestru al anului fiscal curent (perioada aprilie - septembrie 2013), compania a înregistrat venituri din servicii de 352,9 milioane euro, în scădere cu 3,6% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. Compania avea 8.182.923 de clienţi la 30 septembrie 2013, în creştere cu 308.703 faţă de finele lunii septembrie 2012. Veniturile din date mobile au crescut cu 31,9% în trimestrul încheiat la 30 septembrie 2013 faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior.

Citiţi aici principalele obiective ale Vodafone România pentru 2014

Vodafone Australia, care a fuzionat cu Hutchison în 2009, este al treilea operator de telefonie mobilă din ţară, după Telstra şi Optus.

Vodafone Group Plc. este unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicaţii mobile din lume, cu aproximativ 411 milioane de clienţi la 30 septembrie 2013. Vodafone are divizii în 30 de ţări de pe cinci continente şi peste 50 de reţele partenere în întreaga lume.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/i-aki-berroeta-seful-vodafone-romania-paraseste-compania-la-1-martie-11956949
11956949
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.