Ucraina nu intenţionează să declare starea de urgenţă, asigură UE

Postat la 23 ianuarie 2014 33 afişări

Preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici l-a asigurat joi pe preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, că nu intenţionează să declare starea de urgenţă în Ucraina, a declarat purtătorul de cuvânt al Comisiei, Olivier Bailly.

Ucraina nu intenţionează să declare starea de urgenţă, asigură UE

 Într-o convorbire telefonică avută de cei doi oficiali miercuri dimineaţă, preşedintele Ianukovici a afirmat că "nu intenţionează să declare starea de urgenţă în Ucraina", unde ciocniri violente au loc începând de duminică, a precizat Olivier Bailly.

Preşedintele Comisiei i-a cerut din nou lui Ianukovici să "iniţieze un dialog la cel mai înalt", în condiţiile în care o nouă întâlnire este prevăzută pentru joi după-amiază între preşedintele ucrainean şi liderii opoziţiei de la Kiev.

"Deocamdată, dăm o şansă dialogului politic", deoarece dorim "detensionarea situaţiei, oprirea violenţelor împotriva manifestanţilor paşnici şi a jurnaliştilor", a precizat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ucraina-nu-intentioneaza-sa-declare-starea-de-urgenta-asigura-ue-11955448
11955448
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.