SITUAŢIA TRANSPORTURILOR. 116 trenuri anulate şi trafic cu limitare de viteză

Postat la 26 ianuarie 2014 87 afişări

Companiile feroviare informează că traficul la nivel naţional se desfăşoară în condiţii grele de iarnă. Din cauza condiţiilor meteo dificile au fost anulate 116 trenuri, iar altele sunt tractate cu locomotive Diesel şi circulă cu limitare de viteză, înregistrându-se întârzieri.

SITUAŢIA TRANSPORTURILOR. 116 trenuri anulate şi trafic cu limitare de viteză

La ora 16, erau închise liniile ferate între staţiile: Bucureşti Sud - Olteniţa, Cilibia - CA Rosetti şi Ploieşti Sud - Urziceni, din cauza ninsorii viscolite sau a sulurilor de zăpadă formate din cauza vântului puternic.

Echipele de intervenţie au iniţiat operaţiuni de tăiere a copacilor şi remediere a defecţiunilor survenite la linia de contact pe Valea Prahovei, între staţiile Valea Largă şi Comarnic, unde în cursul nopţii mai mulţi copaci s-au prăbuşit de pe versant în gabaritul căii ferate pe ambele fire de circulaţie, în momentul prăbuşirii fiind ruptă şi linia de contact. Începând de dimineaţă s-a circulat pe un singur fir, trenurile care au staţionat  în gările de pe traseu fiind tractate cu locomotivă Diesel.  

În vederea facilitării accesului echipelor de intervenţie feroviară şi a utilajelor pentru deszăpezire, a fost redus numărul garniturilor pe anumite tronsoane feroviare din zonele afectate pentru a se evita blocarea în parcurs, fiind menţinut în grafic un număr de trenuri adaptat condiţiilor meteo nefavorabile.

Pentru trenurile aflate în staţionare s-au luat măsuri în vederea asigurării alimentării cu energie electrică pentru a fi menţinută căldura în trenuri şi posibilitatea de acces în sălile de aşteptare din gări. De asemenea, cei care doresc  să renunţe la călătorie au posibilitatea de a primi înapoi contravaloarea biletelor pentru traseul neefectuat.

CFR roagă pasagerii ca, înainte de călătorie, să se informeze despre condiţiile meteo şi să apeleze telefonic gara CFR din localitatea de plecare pentru informaţii actualizate despre mersul trenului cu care intenţionează să călătorească. Numerele de telefon de la staţiile CFR la care pasagerii pot cere informaţii sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro la sectiunea Info Utile/Informatii Telefonice.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/situatia-transporturilor-116-trenuri-anulate-si-trafic-cu-limitare-de-viteza-11967814
11967814
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.