Snowden dezvăluie rolul sateliţilor în depistarea lui Osama ben Laden

Postat la 30 august 2013 44 afişări

Documente bugetare privind agenţiile americane de informaţii, furnizate de Edward Snowden ziarului The Washington Post, au oferit joi clarificări, în mod indirect, asupra rolului sateliţilor şi interceptărilor pe Internet în depistarea lui Osama ben Laden în 2011.

Snowden dezvăluie rolul sateliţilor în depistarea lui Osama ben Laden

 Pentru prima dată, bugetul detaliat al celor 16 agenţii de informaţii americane, cunoscut şi ca "bugetul negru" al Statelor Unite, a fost făcut public, permiţând să se înţeleagă modul în care sunt repartizate resursele în cadrul imensei comunităţi de informaţii.

Aceste documente, dintre care unele sunt publicate in extenso de către cotidian, "fac doar referiri scurte la operaţiunea ben Laden", scrie WP, dar ele ilustrează rolul diverselor agenţii de informaţii în depistarea fostului lider Al-Qaida, ucis într-o operaţiune a unui comando american în complexul în care acesta locuia, lângă Abbottabad, în Pakistan, pe 1 mai 2011.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/snowden-dezvaluie-rolul-satelitilor-in-depistarea-lui-osama-ben-laden-11281664
11281664
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.