Siveco va furniza Secretariatului General al Guvernului un sistem informatic de 16,8 milioane lei

Autor: Adrian Dumitrache Postat la 29 decembrie 2014 59 afişări

Siveco România va furniza un sistem informatic pentru eficientizarea activităţii interne a Secretariatului General al Guvernului (SGG), prin optimizarea cooperării cu instituţiile administraţiei publice cu care SGG interacţionează, contractul ridicându-se la 16,8 milioane de lei (TVA inclusă).

Oferta Siveco România a fost depusă în asociere cu Expert One Research SRL Bucureşti.

La licitaţie au mai depus oferte consorţiile formate din Power Net Consulting, Evolva Trend Consultant şi Romair Consulting, respectiv Computas IT România, Iquest Technologies, Cloud Soft, Digisign, Matrix Business Consulting şi Soft Business Union.

Prin anunţul de atribuire, licitaţia a fost estimată la 16,9 milioane de lei (TVA inclusă).

Siveco va furniza infrastructura hardware şi software necesare pentru realizarea proiectului, respectiv a serviciilor de dezvoltare şi implementare a sistemului informatic (analiza cerinţelor, proiectare, implementare, testare sistem informatic, inclusiv portal web, precum şi instruirea personalului care va utiliza produsele software implementate şi a celui care va asigura mentenanţa sistemului informatic dezvoltat), inclusiv servicii de consultanţă în domeniul managementului de proiect.

"Obiectivul general al proiectului este eficientizarea activităţii interne a Secretariatului General al Guvernului (SGG) în vederea fundamentării deciziilor Guvernului, prin optimizarea cooperării cu instituţiile administraţiei publice centrale cu care SGG interacţionează", se arată în anunţul de participare.

Contractul va avea o durată de 12 luni şi va fi finanţat din surse de la bugetul de stat şi fonduri europene.

Siveco România a fost înfiinţată în 1992 şi este unul dintrei cei mai mari producători locali de aplicaţii software.

Conform datelor Registrului Comerţului, valabile la 14 august, acţionarii societăţii erau Siveco Netherlands BV (Olanda) - 42,7365%, Siveco International SA - 32,9167%, Irina Socol - 11,1168%, Alexandru Mihail Rădăşanu - 7,7184%, Florian Gabriel Ilia - 2,7189%, Siveco România SA - 2,5155%, Aurora Ecaterina Crusti - 0,1386% şi Daniela Bichir - 0,1386%.

În luna septembrie a acestui an, Irina Socol şi Aurora Crusti au fost arestate preventiv, la cererea procurorilor de la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti, pentru evaziune fiscală în domeniul comercializării de programe informatice.

Potrivit unor surse judiciare, Siveco ar fi achiziţionat fictiv servicii de programare informatică de la mai multe firme "fantomă", dintre care unele ar aparţine unor cetăţeni de etnie romă din Sinteşti.

Două luni mai târziu, Curtea de Apel Bucureşti a înlocuit măsura arestării preventive cu arestul la domiciliu pentru fostul preşedinte al Siveco, Irina Socol, cercetată pentru evaziune fiscală în domeniul comercializării de programe informatice, instanţa dispunând ca aceasta să poarte un dispozitiv electronic de supraveghere.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SIVECO,
SGG,
/actualitate/siveco-va-furniza-secretariatului-general-al-guvernului-un-sistem-informatic-de-16-8-milioane-lei-13741592
13741592
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.