Situaţie fără precedent într-un oraş din Mexic: Toţi poliţiştii locali sunt ţinuţi în arest după ce unul dintre candidaţii la primărie a fost ucis

Autor: Alex Ciutacu Postat la 26 iunie 2018 4022 afişări

Situaţie fără precedent într-un oraş din Mexic: Toţi poliţiştii locali sunt ţinuţi în arest după ce unul dintre candidaţii la primărie a fost ucis

Întreagă forţă de poliţie din oraşul mexican Ocampo, unde un candidat la primărie a fost ucis săptămâna trecută, au fost reţinuţi în cadrul investigaţiei interne care urmează să stabilească circumstanţele în care a avut loc crima, potrivit The Telegraph.

„Toţi sunt intervievaţi în cadrul procedurilor cerute de lege, în cazul în care toţi au luat parte la acte care violează legile cu privire la violenţă din acest oraş”, spune secretarul secruităţii din statul Michoacan, unde trăiesc aproximativ 20.000 de oameni.

Secretarul securităţii nu a transmis numărul exact al oamenilor reţinuţi.

Candidatul la primărie Fernando Angeles a fost împuşcat mortal săptămâna trecută în timp ce se pregătea pentru un eveniment din campanie.

Poliţiştii au fost transferaţi către unitatea de afaceri interne din cadrul secretariatului securităţii, iar aceştia nu au clarificat în declaraţii dacă arestările sunt strict legate de moartea lui Fernando Angeles.

Miercurea trecută, Omar Gomez, un candidat independent pentru primăria oraşului Aguililla, situat tot în regiunea Michoacan, a fost împuşcat mortal.

În 14 iunie, un candidat pentru primăria orăşelului Taretan din aceeaşi regiune a fost, de asemenea, împuşcat mortal.

De când a început sezonul electoral în Mexic, ce se va încheia cu alegerile din 1 iulie, peste 100 de politicieni şi candidaţi locali au fost ucişi.

Mexic experimentează un val de violenţă legat de reţelele de crimă organizată care au transformat 2017 în cel mai violent an din ultimele două decenii, cu 25.339 de omoruri.

Peste 200.000 de oameni au fost ucişi şi alţi 30.000 lipsesc de când guvernul a trimis forţele federale în lupta împotriva traficului de droguri în 2006.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mexic,
primarie,
ucidere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.