Situaţie DISPERATĂ într-un spital judeţean din România: Pacienţii sunt internaţi pe holuri, din cauză că paturile sunt puţine

Postat la 22 ianuarie 2018 171 afişări

Cinci pacienţi erau internaţi, luni, pe holul Secţiei de Chirurgie Vasculară a Spitalului Judeţean Timişoara, şeful clinicii precizând că acest lucru se întâmplă de trei ani, pentru că paturile sunt insuficiente. Pe de altă parte, directorul spitalului spune că subiectul a fost creat “artificial”.

Situaţie DISPERATĂ într-un spital judeţean din România: Pacienţii sunt internaţi pe holuri, din cauză că paturile sunt puţine

Medicul Mihai Ionac, şeful Clinicii de Chirurgie Vasculară a Spitalului Judeţean Timişoara, singura de acest gen din vestul ţării, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că cele 27 de paturi ale clinicii ar fi insuficiente, ţinând cont că, în ultimii ani, numărul pacienţilor este în continuă creştere. Astfel, începând cu anul 2015, pacienţii sunt internaţi nu doar în saloane, ci chiar şi pe coridorul clinicii. Doar luni, cinci bolnavi erau cazaţi pe hol.

Medicul Mihai Ionac a afirmat că a făcut numeroase sesizări conducerii spitalului, dar şi către Ministerul Sănătăţii, începând cu anul 2014, în speranţa că se vor aloca cel puţin opt paturi în plus, dar nu s-a întâmplat nimic.

“Nouă ne-ar ajunge un număr de 35-40 de paturi şi am făcut solicitări pentru suplimentarea lor încă din anul 2014, inclusiv la Minister. În anul 2017, au fost operaţi 1.800 de pacienţi în cadrul Clinicii de Chirurgie Vasculară, peste 80% au avut nevoie de o intervenţie vasculară. Eu invit conducerea spitalului să vină în Policlinică sau în Urgenţe şi să facă triajul, să aleagă pacienţii pentru internare. Ceea ce nu înţelege conducerea spitalului este că medicina progresează”, a afirmat medicul Mihai Ionac.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.