Situaţie de neimaginat, cu doar câteva zile înainte de noul an şcolar: Grădiniţă cu o groapă pe post de latrină, curte cu animale şi sobe metalice

Autor: Vasile Magradean Postat la 04 septembrie 2019 38 afişări

O grădiniţă din judeţul Cluj îşi deschide porţile având o groapă pe post de latrină, în curte sunt animale, iar sobele sunt metalice. Într-un alt sat, şcoala primară şi grădiniţa funcţionează într-o casă particulară fără apă potabilă, pentru care Primăria plăteşte 260 de lei lunar.

Şcoala primară şi grădiniţa din satul Huta, judeţul Cluj, nu au primit autorizaţie sanitară de funcţionare din partea DSP pe motiv că funcţionează într-o casă particulară, fără apă potabilă, cu grup sanitar tip latrină şi fântână cu hidrofor.

Potrivit unei informări a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Cluj şcoala cu clasele I-IV şi grădiniţa din satul Huta, comuna Chiuieşti, nu au primit autorizaţie sanitară de funcţionare deoarece au grup sanitar exterior tip latrină, apa nepotabilă, fântână cu hidrofor, cele două unităţi funcţionând într-o casă particulară.

Primarul comunei Chiuieşti, Gavril Mihuţ, de care aparţine satul Huta, a declarat corespondentului MEDIAFAX că Primăria achită lunar o chirie de 260 de lei unei familii din satul Huta pentru că a pus la dispoziţie două camere ale casei pentru şcoală şi grădiniţă.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ŞCOLI,
CLUJ,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.