Situaţie critică în Franţa: Şeful echipei guvernamentale de combatere a pandemiei spune că numărul de cazuri ar fi atins de fapt pragul zilnic de 100.000

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 26 octombrie 2020 111 afişări

Situaţie critică în Franţa: Şeful echipei guvernamentale de combatere a pandemiei spune că numărul de cazuri ar fi atins de fapt pragul zilnic de 100.000

Franţa se confruntă zilnic cu 100.000 de cazuri pe măsură ce pandemia de coronavirus continuă să menţină ţara într-o „situaţie foarte dificilă, aproape critică”, spune principalul consilier guvernamental pe probleme ştiinţifice, potrivit Financial Times.

Jean-François Delfraissy, preşedintele echipei care îl sfătuieşte pe Emmanuel Macron în contextul pandemiei de coronavirus, a fost surprins de „brutalitatea” ritmului de răspândire al virusului din ultimele două săptămâni.

„Al doilea val va fi mult mai puternic decât primul”, a spus Delfraissy.

„Probabil că avem deja 100.000 de cazuri în fiecare zi. Virusul se transmite extrem de rapid”, a adăugat expertul, încercând să sublinieze importanţa infecţiilor asimptomatice pe teritoriul ţării.

Franţa a înregistrat duminică un nou record, 52.010 cazuri în 24 de ore, iar totalul a ajuns astfel la 1.138.507, a declarat ministerul sănătăţii.

Între timp, Matt Hancock – Secretarul de stat pentru Sănătate Publică din Marea Britanie – a anunţat că vaccinul pentru coronavirus va fi lansat cel mai probabil în prima jumătate a anului viitor.

Planurile publicate de ţările zonei euro pe site-ul Comisiei Europene indică faptul că regiunea, din care fac parte 19 state UE, va ajunge până la sfârşitul anului la un deficit fiscal de 976 de miliarde de euro, echivalentul a 8,9% din produsul intern brut (PIB).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cazuri,
pandemie,
franta,
consilier,
stiinta

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.