SITUAŢIA TRANSPORTURILOR. Cum se luptă autorităţile cu gheaţa de pe Dunăre

Postat la 01 februarie 2014 58 afişări

Întrucât condiţiile meteo din ultimele zile au dus la formarea unor sloiuri şi poduri de gheaţă pe Dunăre, Ministerul Transporturilor a activat Comandamentul de acţiune împotriva gheţii pe Dunăre.

SITUAŢIA TRANSPORTURILOR. Cum se luptă autorităţile cu gheaţa de pe Dunăre

Acest comandament supraveghează şi coordonează acţiunile de intervenţie pentru distrugerea gheţii formate pe sectorul Dunării cuprins între Baziaş şi Sulina şi este organizat în grupe operative de lucru, în porturile Drobeta-Turnu Severin, Giurgiu, Călăraşi, Brăila, Galaţi, Tulcea şi Sulina.

În prezent, în Tulcea şi în aval de Tulcea curg gheţuri. Navele care din cauza construcţiei nu corespund navigaţiei, în actualele condiţii, trebuie adăpostite sau urcate pe mal.

Bara Sulina şi Dunărea la km 1040-1075 sunt închise navigaţiei, din cauza vântului puternic. Conform Căpităniei Tulcea, pe fondul apariţiei formaţiunilor de gheaţă s-a dispus intrarea în iernatic a navelor din portul Tulcea. Canalul Caraorman şi Dunărea Veche (Crişan-Mila 23) sunt blocate de gheaţă, astfel încât cursele locale de pasageri pe aceste rute au fost suspendate.

În activitatea de intervenţie împotriva gheţii sunt folosite navele aparţinând RA Administraţia Fluvială a Dunării de Jos Galaţi, instituţiilor publice sau companiilor naţionale aflate sub autoritatea ori în subordinea Ministerului Transporturilor, precum şi alte nave ale companiilor de navigaţie româneşti.

Pe timpul acţiunilor, navele participante sunt scutite de plata tarifelor de cheiaj, acvatoriu şi a taxelor percepute de căpităniile de port. În prezent se organizează misiuni de patrulare în amonte şi aval de Tulcea şi pe Canalul Sulina.

În fruntea Comandamentului de acţiune împotriva gheţii pe Dunăre se află conducerea Regiei Autonome Administraţia Fluvială a Dunării de Jos Galaţi, care colaborează permanent cu căpităniile de port din zonele afectate şi informează Direcţia Navală din cadrul Ministerului Transporturilor asupra tuturor acţiunilor întreprinse.

Informaţii despre condiţiile de navigaţie şi zonele în care au loc acţiunile de intervenţie pot fi obţinute accesând http://cci.cfr.ro/mt/default.asp sau la telefon  0040 236 460 353.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/situatia-transporturilor-cum-se-lupta-autoritatile-cu-gheata-de-pe-dunare-12004969
12004969
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.